neals yard london
Blogs

5 favoriete plekjes in Londen

Ik had eigenlijk niet de intentie om iets te schrijven over m’n stedentrip Londen. Niet omdat het niet leuk was, maar omdat ik vind dat er al heel veel geschreven is over deze stad en dat ik weinig toe te voegen zou hebben. Dan zou ik schrijven om het schrijven en dat wil ik niet.

Toch heb ik wel een aantal dingen die me eigenlijk heel erg verrast hebben. Omdat ze anders bleken dan ik had gelezen, of omdat ik er juist helemaal niets over had gelezen. Dus die deel ik graag even met je! Wie weet heb je er iets aan.

Neal's Yard

Toen ik even bij Pinterest had gekeken naar leuke plekjes in Londen, had ik deze heel kort voorbij zien komen, maar had verder niet doorgeklikt of het stukje gelezen. We liepen door Covent Garden en ik ben altijd iemand die in de zijstraatjes kijkt. You never know. En daar was het ineens: Neal’s Yard. Een onwijs schattig pleintje die je totaal niet zou verwachten. Kleurtjes, veel groen, een paar winkeltjes. Dit zijn toch wel de plekjes waar je altijd naar op zoek bent, toch? Check de foto bovenin, dat is ‘m!

the noble collection

The Noble Collection

Neal’s Yard vonden we omdat we op zoek waren naar een winkel, The Noble Collection. Die had mijn reisgenootje getipt gekregen van een collega. Het schijnt dé plek te zijn waar je als Harry Potter fan heen moet, alleen lees je er vrijwel niets over.

En ik kan die collega niet ongelijk geven: zodra je de winkel binnenstapt ben je eigenlijk in een soort ‘dorpje’, zo is het ingericht. Je vindt hier vooral veel collectables, items uit de films, maar je kunt ook veel dingen kopen. Naast Harry Potter heb je ook Batman, Fantastic Beasts, Aquaman, Suicide Squad en nog wel veel meer. Zeker een struintje waard!

Eggbreak

Daar loop je dan, door de regen en een véélste druk Portobello Road. Heftig op zoek naar een lunchplekje. Alles is natuurlijk vol, want het regent. THE JOY.

Uiteindelijk stoven we bij Eggbreak naar binnen. Ik liep al de hele dag te gillen dat ik eitjes wilde eten, dus natuurlijk was dit gewoon het lot.

Eggbreak bleek een té schattige lunchroom te zijn met als specialiteit, surprise surprise, eitjes. Gebakken, gekookt, gepocheerd en met allerlei combinaties. Daarnaast ook french toast met banaan, pancakes, en bijvoorbeeld shashuka en baba ganoush. Hier vind je het menu.

Toen wij weggingen stonden er zo’n 15 man buiten te wachten, dus ervanuitgaande dat wij heel veel mazzel hadden met een plekje, adviseren we je wel om even te bellen :-).

camden town

Camden Town

Misschien een onverwachte, aangezien Camden Town dan wel weer heel bekend is, maar deze heeft me echt positief verrast. Ik was bang voor een beetje ‘Bazaar achtige’ sferen, maar dat was het totaal niet!

Op Camden vind je lokale ondernemers met bijzonder handwerk, specialisme, een beetje hippies. Maar zó leuk! En ook echt veel groter dan ik had verwacht.

De fout die wij hebben gemaakt, is om hier na een koffiepauze te komen. Je hebt hier namelijk allerlei foodtrucks die ideaal zijn voor lunch of een middagsnack.

Musicaltime

Ik ben een musicalfan en zal dat ook altijd blijven. Niet zo gek dus dat wij een bezoek brachten aan Wicked en holy shit, het niveau ligt HOOG! Ik heb er een apart blog over geschreven met alles wat je moet weten, van ticketprijs tot aan de ‘gang van zaken’. Check ‘m hier.

Praktische informatie

Wij vlogen met Easyjet van Amsterdam naar London Luton. Vanaf hier is het 10 minuutjes met de bus naar het treinstation en rechtstreeks met de trein naar Kings Cross Station. Een ideale plek, wat hier komen vrijwel álle metrolijnen langs!

Wij kozen daarom ook voor een verblijf vlakbij het station, die we hebben geboekt via Neckermann. Het hotel, Point A Hotel, was modern, strak, en gewoon tof! Prima voor 2 of 3 nachtjes.

Post a Comment