stox recovery socks
Life

Review: STOX Recovery Socks voor optimaal herstel

Niet heel veel zijn het misschien met me eens, maar I love legday. Ik vind het heerlijk om ze te laten branden en om met spaghetti-benen naar huis te lopen. En ja, ik geniet er zelfs een beetje van als ik de volgende dag moeite heb met trappen en naar de wc gaan. Toch een beetje dat gevoel hebben dat je iets heb gedaan.

Spierpijn kan bij mij behoorlijk lang aanhouden. Ik kan zoveel eiwitten eten als ik weg krijg en magnesium slikken, maar mijn herstel verloopt nou eenmaal wat langzamer dan bij sommige anderen. Uiteraard probeer ik regelmatig te stretchen en heb ik een foam roller, maar meer is altijd welkom. Helemaal als je een ritme hebt als ik: 3 á 4 keer per week krachttraining, 1x in de week geef ik een paar uur training en het liefst doe ik nog 2 groepslessen in de week, #omdathetkan. Een rustdag zit er vaak wel tussen, maar stiekem weet ik ook wel dat ik éigenlijk iets meer moet pakken. Of gewoon moet zorgen dat mijn herstel beter verloopt.

Toen kwam ik STOX tegen

Steeds vaker kwam ik STOX tegen. Vooral bij hardlopers, want compressiesokken zie je eigenlijk veel bij lopers. Die bevorderen namelijk je energie en verminderen je blessures.

Ook al doe ik niet aan hardlopen – ik was toch nieuwsgierig. Als het de kans op blessures verminderd, zit er toch iets in wat misschien voor jou zou werken? Want hallo, met mij: lompheid zelve. Ik ben heel blessuregevoelig. Een IKEA pakket waar een schroefje mist, zeg ik altijd. Van buiten prima, maar toch een beetje wankel.

En toen werd ik ineens heel blij – STOX heeft veel meer sokken dan alleen voor lopers!

En kwam uit bij de Recovery Socks

Zo hebben ze ook de Recovery editie. Een compressiesok waarbij de druk volledig is uitgedacht voor het juiste herstel. Door de druk wordt de spiervermoeidheid verminderd en worden afvalstoffen beter afgevoerd, waardoor je dus eerder zou moeten herstellen. En hoe korter m’n herstelperiode is, hoe beter! Je bloedcirculatie wordt bijvoorbeeld ook door de STOX gestimuleerd, waardoor de zuurstoftoevoer naar de spieren beter is.

Maar... doen ze dat ook?

De hamvraag ís natuurlijk: doen ze wat ze moeten doen? Op een rij:

  • De sokken sluiten echt perfect aan, ze zitten niet te strak, maar zakken ook echt niet af.
  • Door de druk voel ik meteen al dat er iets gebeurt. Op bepaalde punten voel je nu dat er druk uitgeoefend wordt, op een fijne manier. Zie het als een soort massage
  • Ik heb minder moeie benen als ik ze na een benentraining een paar uur draag. Normaal loop ik nog een dag met spaghettibenen, maar met de STOX is dat een stuk minder! Het is natuurlijk niet helemaal weg, maar STOX is ook geen wondermiddel.
  • Na een benentraining had ik last van m’n enkel, de volgende dag was die lichte blessure nergens meer te bekennen.
  • Ze zitten echt bizar lekker.
Post a Comment