review backpack bestemmingen
Reisgadgets Reistips

Review: Backpack Bestemmingen

Zoals veel van jullie weten, maak ik deel uit van team We Are Travellers. Inmiddels alweer een dikke 3 jaar geloof ik, en nog steeds zo blij mee! Tuurlijk, m’n eigen blog is m’n kindje, maar schrijven voor zo’n gaaf platform met een powervrouw aan top is ook een enorme eer en je leert er veel van.

Als ‘team member’ ga je ook mee in de groei. Je krijgt wat meer van de ‘achterkant’ mee. En ineens ging Roëll een boek schrijven: hoe vet! Ik vind het echt zo knap hoe ze in relatief korte tijd echt een product van haar blog heeft weten te maken, zonder dat dat ten koste is gegaan van authenticiteit of eigenheid.

Het boek Backpack Bestemmingen ligt inmiddels in veel boekwinkels en is bij Bol.com te koop. Roëll heeft gekozen voor het onderwerp waar haar hart het meest ligt (geloof ik): backpacken. Dit is ook de reisstijl waar We Are Travellers uit voort gekomen is, dus eigenlijk heel tof hoe dit boek teruggaat naar de roots van het reisblog.

In het boek komen tientallen backpacklanden inclusief routes naar voren. Wat moet je hier écht doen, wat mag je niet missen? Niet alleen de highlights natuurlijk, maar ook de unieke dingen komen naar voren. Wat ik zelf mega handig vind, is het blokje ‘praktische informatie’ per land. Wanneer de beste reistijd is bijvoorbeeld, of het een dure bestemming is en welk vervoer je het beste kunt nemen. Daarnaast kun je ook tips voor budgetreizen en inpakken verwachten.

Nu denk je misschien: ‘ik ben al enigszins een ervaren reiziger, dit boek heb ik niet nodig’. Maar dat zou ik niet te snel zeggen. Het klopt dat dit boek gericht is op de beginnende backpackers, maar vergeet niet dat je dit boek ook als inspiratie kunt gebruiken! Handige tips zijn altijd welkom, en je kunt de route die Roëll beschrijft natuurlijk helemaal aanpassen aan je eigen wensen, reisduur en doel van je reis.

Conclusie

  • Backpack Bestemmingen is een boek met onwijs mooie fotografie (echt, pure credits daarvoor), waardoor je echt direct op vakantie wil. Degene die die foto’s kan tippen, krijgt van mij een taart toegestuurd.
  • Ook al is hij gebaseerd op de beginnende backpacker, alsnog kun je absoluut inspiratie uit dit boek halen en bepaalde punten voor jouw reis eruit halen.
  • Per land is een handig blokje met praktische informatie met dingen die gewoon goed zijn om te weten, maar regelmatig vergeet.
  • Een topcadeau voor Sinterklaas, Kerst, een verjaardag, of gewoon om jezelf even te kietelen :-).

Je koopt hem bij Bol.com voor €20:

Post a Comment