Europa Travel

5 toffe steden in Europa voor een moeder-dochtertrip

Sinds mijn zus en ik niet meer met m’n ouders op vakantie willen, gaan m’n ouders lekker met z’n tweeën wat verder weg, naar de Antillen bijvoorbeeld. Lekker even twee weken richting de zon, plat liggen tot ze niet meer kunnen. Zoals veel ouders dat doen, waarschijnlijk.

Wel gaat m’n moeder om het jaar nog met mij en m’n zus op pad. Het ene jaar met haar, het andere jaar met mij. Vaak maak ik een top 3 van leuke steden (je moet ergens beginnen) en dan kiezen we er samen één uit. En ik heb, op Brussel na, nooit spijt gehad van de keuze!

All time favorite: Málaga

In totaal waren we 5 dagen in Málaga en dat was voldoende om ons allebei verliefd te laten worden op deze stad. Wat voelden we ons hier fijn! Oké, mijn moeder werd beroofd van haar tas, maar dat maakt een stad niet minder leuk.

We letten niet op iets specifieks bij het kiezen van een bestemming, al zijn we allebei groot fan van de zon. En laat die in Málaga nou behoorlijk aanwezig zijn! Wat Málaga daarnaast mijn fave maakt, is dat alles er is. Je kunt het winkelen, historische kastelen bekijken, een dagje op het strand vertoeven en zelfs het gebergte in en even helemaal de natuur ontdekken bij Caminito del Rey, de mooiste wandeling van de omgeving.

Sfeervol Edinburgh

Geen zon, maar wel heel veel sfeer en onwijs leuke mensen. Ook in Edinburgh vind je weer een uitgebreid winkelaanbod en kun je in veel tea rooms genieten van taartjes. En food is always good.

Wat je hier zéker moet doen, is een rondleiding volgen door Mary King’s Close. Zo onwijs gaaf om te zien hoe ze hier vroeger leefden! Vanaf het dak van Camera Obscura heb je een tof uitzicht over de stad.

Het knusse York

Voor een persreis voor We Are Travellers nam ik een keertje m’n moeder mee en looooved it! York is zó onwijs schattig. De Shambles, de smalle straatjes en de weggetjes waar je je benen over breekt voelen heerlijk Brits aan. Met de mannen van York Cycling Tours zijn we ook nog buiten de stad geweest, dat maakt het vaak helemaal compleet.

Zonnig Sevilla

Whieee deze gaan we komend jaar waarschijnlijk doen! Weer Spanje, maar we willen gewoon graag de zon op onze bol. Daarnaast horen we veel positieve verhalen over Sevilla. Het centrum is sfeervol en in verschillende wijken vind je leuke terrassen en tegen een goed portie tapas zegt niemand nee. Boek een fietstour door de stad en Calle Asunción is een populaire winkelstraat.

Historisch Porto

Oké, eerlijk is eerlijk, deze stad heb niet ik, maar mijn zus met mama bezocht. Maar aangezien ze onwijs enthousiast thuiskwamen, neem ik hem toch in het lijstje op.

Zorg dat je goede schoenen aantrekt, want die ga je hier nodig hebben! Porto is alles behalve vlak. Je vindt hier een onwijs mooie, historische boekwinkel en natuurlijk hoort hier een port proeverij aan het water bij. Ontbijten doe je bij Zenith, maar reserveer wel als dat kan.. Anders sta je buiten in de rij voor een heerlijke stapel pancakes.

Praktische info over deze stedentrips

Land: Spanje
Valuta: Euro
Airport: Málaga-Costa Del Sol (AGP)
Aanbevolen vliegmaatschappijen: Transavia
Vliegduur vanaf Amsterdam:  3 uur
Afstand airport-centrum: 15 minuten met de trein
Niveau Engels locals: Goed
Tijdsverschil: Nee
Hoeveel dagen nodig? 3 á 4
Must do: Caminito del Rey, fietstour

Land: Schotland
Valuta: Pond
Airport: Edinburgh (EDI)
Aanbevolen vliegmaatschappijen: Transavia, Easyjet, KLM
Vliegduur vanaf Amsterdam:  Max 2 uur
Afstand airport-centrum: 30 minuten met de bus of tram
Niveau Engels locals: Moedertaal
Tijdsverschil: 1 uur eerder
Hoeveel dagen nodig? 3
Must do: Mary King’s Close

Land: Engeland
Valuta: Pond
Airport: Leeds of met de boot naar Hull (P&O Ferries)
Aanbevolen vliegmaatschappijen: KLM, Easyjet
Vliegduur vanaf Amsterdam:  1 uur 10 minuten
Afstand airport-centrum: 45 minuten met de auto
Niveau Engels locals: Moedertaal
Tijdsverschil: 1 uur eerder
Hoeveel dagen nodig? 2 á 3
Must do: York Chocolate Story

Land: Spanje
Valuta: Euro
Airport: San Pablo de Sevilla (SVQ)
Aanbevolen vliegmaatschappijen: Transavia, KLM
Vliegduur vanaf Amsterdam:  3 uur
Afstand airport-centrum: 35 minuten met de bus
Niveau Engels locals: Goed
Tijdsverschil: Nee
Hoeveel dagen nodig? 4
Must do: Fietstour

Land: Portugal
Valuta: Euro
Airport: Francisco Sá Carneiro (OPO)
Aanbevolen vliegmaatschappijen: Transavia, KLM
Vliegduur vanaf Amsterdam:  2 uur 40 minuten
Afstand airport-centrum: 30 minuten met de metro
Niveau Engels locals: Voldoende
Tijdsverschil: 1 uur eerder
Hoeveel dagen nodig? 3
Must do: Port proeverij

    2 Comments

Post a Comment