reizen met handbagage
Reistips

5 redenen om alleen met handbagage te reizen

Als ik op stedentrip ga, of een andere korte vakantie, probeer ik vrijwel altijd met alleen handbagage te reizen. Dus ja, de kast hier staat vol met een aantal verschillende maten koffertjes, maar ook verschillende rugtassen. Voor iedere reis is wat anders makkelijk, maar als ik geen dingen hoef in te checken, hoeft dat niet! Waarom? Dat lees je hier.

Het is vaak goedkoper

Het wordt steeds populairder om je eigen reis te ‘customizen’. Er is een basisprijs, en vervolgens kun je zelf alles nog bij kiezen. Koffers zijn vaak niet inbegrepen in de basisprijs, handbagage wel. En zo’n koffer kost je snel al meer dan €20! Die kun je beter gebruiken voor wat leuks op vakantie.

Let wel op: er zijn ook al maatschappijen die nu koffertjes weren in de cabine, of je moet ervoor bijbetalen. Check dus wel goed de voorwaarden van jouw vliegtuigmaatschappij.

Je hebt sneller vakantie!

Je loopt fluitend het vliegtuig uit, door de douane en je kunt meteen je weg vervolgen naar je hotel of appartement. Geen uur wachten aan de bagageband, want jouw koffer is natuurlijk altijd als laatst. Als je alleen handbagage hoeft kun je lekker meteen genieten van je bestemming.

Je neemt minder onnodige dingen mee

De koffer gaat altijd vol. Ook al heb je het niet nodig, als er ruimte is gaat het erin. Herkenbaar? Vervolgens zit je de hele vakantie te zeulen met een inhoud die je toch niet gebruikt. Met handbagage reis je lekker lightweight!

Je helpt het milieu ietsiepietsie

Dit verschil is wellicht minimaal, maar toch wil ik ‘m wel even kwijt. Want door lightweight te reizen, zorg je ook voor minder uitstoot. Hoe zwaarder een vliegtuig namelijk is, hoe meer hij verbruikt en hoe meer uitstoot hij veroorzaakt. En door je koffer thuis te laten, bespaar je ineens zo’n 20 kilo. Hatsjee!

Hoe minder je meeneemt, hoe minder je zeult en kwijtraakt

Je maakt de gehele reis voor jezelf ook wat makkelijker. Je hoeft niet als een pakezel de stad door, én je loopt minder snel het risico dat je spullen niet op bestemming aankomen. Tenzij iemand jouw tas of koffertje in de cabine wel heel mooi vindt, maar dat is een ander verhaal. Je handbagage heb je immers altijd bij je en mag toch maar maximaal zo’n 8 kilo zijn.

Praktisch

En nogmaals: check van tevoren wel goed de regels van de luchtvaartmaatschappij waarmee je boekt. Bij prijzen op bijvoorbeeld CheapTickets of SchipholTickets is bagage vaak niet inbegrepen, bij een organisatie met echt pakketreizen is het al vaker het geval. Bekijk ook goed de afmetingen van je handbagage en het gewicht. Men wordt steeds strenger hierop, dus denk niet dat je er makkelijk mee wegkomt. Vooral low-cost airlines zijn hier strict mee, zoals EasyJet, Ryanair en TAP Portugal. Transavia een middenweg, maar bij vluchten naar populaire steden kunnen ze ook streng zijn.

Moet je nog een passend koffertje of mooie tas hebben die voldoet aan de richtlijnen voor handbagage? Kijk dan eens bij bijvoorbeeld Reisartikelen.nl of Decathlon.

Post a Comment