pego do inferno
Blogs Europa Travel

Een hidden gem in de Algarve!

Je moet ze maar weten te vinden. En je moet maar zin hebben om ernaar op zoek te gaan. De verborgen plekjes in toeristische plekken: ze zijn er meer dan je denkt. Maar ja, niemand komt er, dus niemand weet het. Pego do Inferno is er zo een: een idyllisch turkoois meertje, met waterval, ergens in the middle of nowhere bij Tavira.

Waar vind je Pego do Inferno?

Om maar vast duidelijk te zijn: de Google Maps en TomTom gaan je niet op de juiste plek krijgen. De oude weg is namelijk afgesloten en de nieuwe weg is niet echt heel begaanbaar.

Pego do Inferno ligt zo’n 15 minuten vanaf Tavira, dus die kant moet je sowieso op. Vervolgens kun je best gewoon Pego do Inferno intypen. Tijdens de route gaat hij ergens bij het laatste stukje zeggen dat je rechts moet. Dat kan niet. Tenzij je een hek forceert en jezelf een privéterrein in lazert. Blijf hier gewoon rechtdoor rijden en ga aan het eind van de weg rechts. Blijf vervolgens weer doorrijden en je komt vanzelf aan je rechterhand wat parkeerplaatsen tegen. Tot hier de dienst van je vierwieler.

Vanaf de parkeerplaats moet je dus een niet erg slipper-vriendelijk pad lopen. Het beste kun je gewoon dit kaartje erbij houden en dit zo goed mogelijk volgen.

Volg gewoon het pad, die kun je wel onderscheiden. Op een gegeven moment sta je ineens boven het meer! Dan moet je nog een klein stukje verder en omlaag, maar je komt er vanzelf. Just follow the sound of water!

route pego do inferno

En dan... puur genieten!

Tijd voor een duik! Je zwemt in waterval-water, dus erg warm is het niet. Wel lekker verfrissend :-). Het is hier vaak rustig, hooguit een handjevol toeristen. Er komen ook veel locals voor een frisse duik, dus leuk om een praatje te maken. In totaal zou ik zo’n 2 á 3 uur hiervoor uitrekken.

Zorg dat je waterschoentjes bij je hebt, het eerste stuk zijn allemaal stenen en dat is niet bepaald lekker lopen. Plus, anders kom je met een collectie wondjes thuis. Er zijn verder ook helemaal geen faciliteiten en geen ligplekjes, dus be prepared. Je hoeft geen zandstrand te verwachten :-).

Maaar dat neemt natuurlijk niet weg dat dit echt een heerlijk plekje is. Je bent echt even weg uit de massa en je hebt het gevoel dat je ergens in Thailand bent. Go visit this place <3!

Post a Comment