activiteiten algarve
Europa Travel

5x actief in de Algarve

Zoals de meesten van jullie wel weten, ben ik geen stilzitter. Nouja, ik kan prima een middagje op het strand liggen, maar na een tijdje word ik onrustig en no way dat ik dat een hele vakantie kan doen iedere dag. Geef mij maar een fijne afwisseling van even #fitgirl uithangen en daarna even #luiegirl uithangen. In de Algarve hadden we eigenlijk deze ideale balans, dus hierbij mijn 5 tips voor dingen die je echt even in je planning moet verwerken.

Surfen

Tja, de Algarve staat bekend voor 1) familievakanties en 2) surfvakanties! Vooral aan de Costa Vicentina, de westkust, vind je veel verlaten baaitjes die omringd zijn door ruige kliffen en rotsen. En hoge golven! Hoe meer je langs de kust naar Spanje reist, hoe rustiger de zee eigenlijk wordt. Wij vonden Praia do Amado en Praia do Castelejo het mooist en deze zijn ook niet gigantisch druk!

Je kunt ervoor kiezen om een surfcamp te boeken bij bijvoorbeeld SurfaWhile of via Booking, dan weet je zeker dat je kunt surfen. Toch hoeft dat niet per sé: op veel goede surfstranden vind je hutjes waar je planken en wetsuits kunt huren.

surfen in de algarve

SUP'pen

Als je niet zo’n dare devil bent om aan te rotsen te hangen of hoge golven te temmen, kun je kiezen om te SUP’pen. Dit is dan juist weer heel goed te doen aan de zuidkust, want daar is de zee rustiger en vlakker. Echt heerlijk ontspannen! Moeilijk is het niet en eigenlijk is het voor iedereen gewoon prima te doen, mits je een beetje redelijke evenwichtskills hebt. Veel kan er in ieder geval niet mis gaan geloof ik.

Rotsklimmen

Waaa, nooit gedacht dat ik dit écht zou doen! Maar Anouk stond erom te springen, hoe hoe kan ik nee zetten? Samen met Algarve Sea Adventures gingen we de rotsen rondom Sagres trotseren en wauw, wat gaaf! Toto geeft je echt topbegeleiding en je bent zeker een paar uur zoet hiermee. Ik schreef er zelfs nog een uitgebreid blog over. Het speelt met je hoofd, maar geeft ook echt een adrenalinekick.

rotsklimmen algarve

Kayakken

De Algarve, en dan vooral rondom Sagres en Ponta de Piedade, staat bekend om geweldige kustlijnen met rotsen en kliffen. Heel mooi vanaf de stranden, maar nog veel mooier vanaf het water! In Lagos boekten wij ter plaatse een kayaktour rondom Ponta de Piedade en in een groepje ga je langs de kust. Grotten in, poortjes onderdoor, het is soms zelfs even puzzelen hoe je dat allemaal gaat doen. Natuurlijk hoort er een pauze bij op een verstopt strandje. Een goede work-out is in ieder geval ook weer binnen.

Mountainbiken

So far voor de kust van de Algarve, want het binnenland is ook echt zó mooi! Wij zagen deze vooral onderweg met onze huurauto, maar bijvoorbeeld rondom Monchique lopen veel gave natuurpaden en natuurgebieden waar je met de mountainbike je hart kunt ophalen. Kijk dus tijdens het boeken van je vakantie in de Algarve vooral even verder dan alleen de stranden!

De Algarve kun je het beste ontdekken met een huurauto. Ik boek persoonlijk eigenlijk altijd bij Sunnycars. Ik vind ze erg betrouwbaar, je bent goed verzekerd en alles is gewoon goed geregeld! Huur je ter plekke, dan betaal je vaak meer en is het lastiger met verzekeringen en dergelijke. Zorg ook dat je een tolkastje erbij vraagt als je de auto ophaalt. Dan hoef je niet in de rij bij de tolwegen, maar kun je zo doorrijden om het kastje jouw tarief registreert. Ideaal!

Qua vliegtickets zou ik kijken voor 2 one-way tickets. Zorg dat je vliegt naar Lissabon, en terug vanaf Faro of andersom. Zo voorkom je dat je veel tijd kwijt bent aan weer terugrijden naar de luchthaven, want dat is best een stukje! Bij Transavia kun je dit heel gemakkelijk boeken voor een mooi prijsje.

Onderweg kun je kiezen: wil je op meerdere plekken verblijven, of op één centrale plek? In principe is alles vrij dicht bij elkaar, dus met één plek red je het ook best wel, maar ik denk dat je veel meer mooie dingen ziet als je op meerdere plekken overnacht! Mijn favoriete locaties waren Lagos en Tavira. 

Post a Comment