byron bay suncare
Reisgadgets

Review: Byron Bay zonnebrand & aftersun

“Jij hoeft je toch nooit in te smeren”, “je verbrandt toch nooit”, “jouw huid is al gewend aan de zon”. Iedere zomer is het wel weer iets wat hierop lijkt. Want als je bruin bent, hoef je verder niets eraan te doen. Toch? Niets in minder waar!

Ik word dan weliswaar snel bruin, maar op zonnige dagen smeer ik iedere dag braaf. Want 1: ik verbrand ook gewoon als ik de heel dag in de zon zit, ondanks mijn getinte huid. En 2: zonnebrand voorkomt niet alleen verbranden, ook huidkanker en veroudering van de huid. De zon is schadelijk, hoe getint je ook bent!

byron bay

Ik gebruikte jarenlang gewoon zonnebrand van Garnier of Nivea, maar was nooit helemaal tevreden. Veel toegevoegde stoffen, het plakt of je krijgt er vlekken van op je kleding. Tijd voor iets anders: Byron Bay!

Byron Bay en ik zitten qua imago heel erg op dezelfde lijn: het strandleven. Daar is Byron Bay ook op gebaseerd: het surfleventje in Australië. Tijd voor een test dus ;-). En kijk eens naar die verpakking: supertof toch?

Hoe smeert ie?!

Ik testte de Gelspray met factor 30. Het is eigenlijk echt een lotion, ik zou niet zo snel gel zeggen. Al snel merk ik dat ik heel weinig nodig heb: hij smeert behoorlijk goed uit. Je doet dus lekker lang met de verpakking en dat is natuurlijk altijd fijn.

Na een paar minuten ben ik alweer helemaal in happy vibes: hij is inmiddels volledig ingetrokken. Nergens meer een spoor van plak of zonnebrand te bekennen, alsof ik nooit gesmeerd had. Aan het eind van de dag heb ik m’n kleding gecheckt en ik kon geen gekke vlekjes ontdekken. Behalve van de chocola die ik had gegeten.

byron bay

Over de aftersun ben ik nog een beetje in dubio. Aan de ene kant vind ik deze fijn, aan de andere kant iets minder.

Pro:
De aftersun bevat ook veel natuurlijk ingrediënten en de volgende ochtend is mijn huid duidelijk rustiger. Hij doet z’n werk goed! Ook de aftersun is fijn in gebruik en trekt snel in.

Con:
Ik voel niet echt een verkoeling bij het smeren. Bij mijn vorige aftersun voelde ik echt een soort afkoelend effect door aloe vera, maar bij deze heb ik dat niet. Ook de geur is niet zo verfrissend. Hij stinkt zeker niet, maar het is niet het frisse geurtje dat ik zou verwachten.

Maar anyway, het gaat erom dat hij z’n werk doet, en dat doet hij. Byron Bay heeft ook een variant met aloe vera, dus dan moet ik die gewoon een keertje proberen!

En hoe zit het dan met schadelijke stoffen?

Natuurlijk heb ik óók bekeken wat voor gekke dingetjes er allemaal in de zonnebrand zitten. En voila: heel weinig.

Byron Bay vindt zijn basis bij de aboriginals. Deze vonden héél lang geleden een natuurlijke stof in de grond die je huid tegen UVA (veroorzaakt huidkanker) en UVB (veroorzaakt verbranding) straling beschermen. Byron Bay heeft dit uitgebreid met natuurlijke toevoegingen. Veel zonnebrandcremes beschermen alleen tegen UVB, maar deze dus tegen beiden!

Daarnaast heb ik natuurlijk ook even Gegoogled en kwam uit bij een onderzoek van de Consumentenbond. Ook hier komen zij goed naar voren, ondanks dat hun product wel parfum en paraffine bevat. Veel zonnebrandcremes bevatten nog veel meer schadelijke stofjes, dus you go Byron Bay.

Waar te koop?

Alle Byron Bay producten kun je gewoon via hun website verkrijgen en de producten zijn niet duurder dan andere merken. Ze hebben overigens veel meer producten en varianten dan alleen deze! Je kunt er ook leuke accessoires scoren, dus leef je uit. Je kunt ook de Kruidvat binnenhoppen voor de zonnebrand.

Eindoordeel: 9,0!

Post a Comment