vakantie cyprus
Europa Travel

5 tips voor je vakantie naar Cyprus

Er zijn altijd van die dingen die je vooraf wilde weten. Dingen die iets kunnen voorkomen, of die iets juist zoveel leuker kunnen maken. En zo ook op reis! Tips kunnen je namelijk naar geweldige plekjes leiden of je vakantie net een stukje gemakkelijker maken. Dus hierbij mijn 5 tips voor Cyprus!

Neem een huurauto met automaat

Cyprus is een voormalige Britse kolonie en hier en daar zie je dat nog terug. Het grootste deel van de bevolking spreekt bijvoorbeeld Engels, maar ook moet je op het eiland links rijden. Da’s even wennen! Al had ik het gelukkig vrij snel onder de knie. Het is even inkomen, maar daarna is het alsnof je nooit anders hebt gereden.

Om alles van Cyprus te zien, is een huurauto ideaal. De afstanden zijn klein en de meeste wegen zijn heel goed begaanbaar. Ga je met de auto op stap, zorg dan dat je een automaat huurt. Dan hoef je je geen zorgen te maken over schakelen met de linkerhand en ook in de bergen, met eindeloze haarspeldbochten, is het een gewenste luxe .

huurauto cyprus

Ga voor een meze

Een meze is eigenlijk een soort Cypriotische tapas. Je krijgt allerlei gerechten op tafel in voorgerecht formaat en vervolgens kan iedereen aan tafel van alles wat proeven. Zó lekker! Ik ben echt verliefd geworden op de Cypriotische keuken. Een meze begint vaak met koude gerechten, waar sowieso pitabrood, hummus, tzatziki en een feta salade deel van uitmaken. Daarna, langzaamaan, worden de warme gerechten op tafel geplaatst. Denk aan moussaka, gegrilde halloumi, groenten en natuurlijk vleesgerechten. Kleftiko is m’n fave: langzaam gestoofd lamsvlees!

meze cyprus

Ga de bergen in

Cyprus is zoveel meer dan alles zon, zee en strand! Tuurlijk, de baaien zijn heerlijk, het weer is om verliefd op te worden en luieren is echt welverdiend op z’n tijd. Maar ga ook echt een dagje op ontdekking in het Troodosgebergte. Ga bijvoorbeeld naar Omodos, een heel lieflijk wijndorpje. Wij waren onwijs verrast door Kalopanayiotis, waar de huizen tegen de bergen zijn opgebouwd alsof je ergens in Azië bent. Bizar! Onderweg heb je onwijs mooie vergezichten, diepe dalen en mooie valleien.

Overnacht in het binnenland

Bij het strand overnachten is voor de hand liggend, maar een overnachting in het binnenland zal je veel meer voldoening geven. Al is het maar voor twee nachtjes. Je kunt hier echt even volledig ‘disconnecten’. Even weg van de drukte, de hompen toeristen en volle stranden. Wij bleven een nachtje in Tochni, bij Cyprus Villages. Cyprus Villages wordt beheerd door Sofronis, een man met een hart voor zijn gasten en dat is aan alles te merken. De appartementen liggen verspreid door het dorp en zo is ieder huisje uniek, maar wel met hetzelfde niveau van liefde en sfeer. Verliefd!

cyprus villages

Overweeg een quad of buggy

De wegen zijn lang niet altijd goed! Ga je bij Akamas Peninsula de natuur in, of rondom Paphos? Overweeg dan om de huurauto even te laten staan en een buggy of quad te huren. Wij hadden soms echt medelijden met onze huurauto op Cyprus met de slechte wegen! En natuurlijk wil je ook geen schade rijden. Gelukkig zijn quads en buddy’s heel gangbaar en kun je ze op veel plekken huren.

Post a Comment