Kijkduin strandhuisjes
Europa Travel

Ik ruilde mijn strandhuisje in…

Al mijn hele leven woon ik op het strand van Wijk aan Zee. In ons eigen huisje. Heerlijk vind ik het, ik zou echt niet zonder willen. En kunnen! Wakker worden met het geruis van de zee, lange zomeravonden en even uit de drukte. Ja, dan ben ik echt gelukkig.

Andere stranden bezoek ik eigenlijk nooit. Toen zag ik de Kijkduin Strandhuisjes voorbijkomen en werd ik toch wel nieuwsgierig. Hoe zou het zijn om eens in een ander huisje te slapen? Op een ander strand? Is de beleving hetzelfde en zal ik me net zo thuis voelen, of zal ik me juist echt op vakantie in eigen land bevinden? One way to find out.. ;-). Ik ga een weekendje in Kijkduin overnachten!

kijkduin strandhuisjes

Het huisje

Na een paar uur bakken op strand, mogen we rond 16.00 uur ons huisje in. De derde in de rij, lekker rustig losstaand. Heel wat anders dan wat ik gewend ben: een lange rij met de huisjes tegen elkaar aan. Alleen een poort van een meter breed scheidt de huisjes bij ons. Hier staan ze echt een paar meter van elkaar af! We doen de schuifpui open en en worden begroet door een strak interieur. Nog een groot verschil dat ik meteen opmerk: ik ben gewend dat alles rommelig is. We hebben ons eigen huisje immers al jaren en alle onderdelen zijn bij elkaar gesprokkeld door de tijd heen. In de Kijkduin Strandhuisjes is duidelijk beter nagedacht over een praktische inrichting, maar ook over het design. Strak, maar toch met een fijne strandinvloed door de houten details en zachte kleuren. Ja, ik vind het fijn! Rust in huis = rust in je hoofd.

In het huisje ben je vrijwel van alles voorzien en in totaal kun je er zelfs met 4 mensen overnachten. In zo’n klein huisje! Het enige wat ik miste was een oventje. Zo ’s avonds vind ik het altijd lekker om een stokbroodje op te warmen en soms heb je ook niet altijd zin om te koken en dan is een oven of magnetron een eenvoudige uitkomst. Maar helaas moesten we het hier even zonder doen. Maar goed, klagen mag ik niet, want er is wel een kleine vaatwasser. Dat compenseert! ;-).

kijkduin strandhuisjes

Wakker worden

Tja, dat wakker worden op strand blijft gewoon heerlijk. Zodra ik de gordijnen open doe weet ik weer hoe fijn het is. Het strand is nog leeg, op wat mensen die de hond uitlaten na. De zon die opkomt, zacht geruis van de zee en het geluid van meeuwen. Soms wat geblaf of geroezemoes. Hier gaat alles op laag tempo – niemand die op tijd op werk hoeft te zijn of die haast om de kinderen naar school te brengen. Echt een strandsfeer.

Het is nog april, dus buiten ontbijten is nog te fris, maar ik kan mezelf al helemaal hier zien zitten in de zomer. Lekker nog even in je slaapshirt op de veranda, hmm! Of meteen de bikini aan en eerst een ochtendduik. Jeetje, wat kijk ik daar naar uit. De veranda is enigszins afgeschermd aan de zijkanten, dus je staat niet direct in het volle zicht. Dat vind ik wel echt een pluspuntje, dan sta je niet direct met je kleine oogjes vol in het zicht en in de wind.

Tip voor je lunch, diner, borrel: Suiderstrand

In de Kijkduin Strandhuisjes kun je natuurlijk zelf koken, maar op vakantie is genieten van een verwennerij juist het lekkerst. We schuiven dus aan bij de naastgelegen strandtent Suiderstrand en wat een fijne vibe hangt hier! Zoals een strandtent hoort te zijn. Zomerse kleuren, dromenvangers en kleurrijke parasols versieren het terras. Echt het vakantiegevoel waar ik naar op zoek was. De kaart heb ik helaas niet helemaal kunnen checken, maar ik zag al teveel dingen staan die ik wilde proberen. Borrelplankjes, maar ook heerlijke ontbijtjes met pancakes en healthy falafelgerechten. Ook goed voor de #fitgirls onder ons ;-). Kortom: een aanrader voor je ontbijt, lunch, diner én borrel!

Je eigen overnachting in Kijkduin Strandhuisjes kun je eenvoudig online reserveren. Je kunt kiezen tussen een midweek, weekend of een hele week en in de zomermaanden zijn alleen reserveringen voor een hele week mogelijk.

Special thanks to Anne-Lotte van Op Reis In Spanje voor het helpen met de fotografie!

Post a Comment