niet naar curacao
Midden-Amerika Travel

Ga niet naar Curaçao als…

Heel eerlijk: ik was aan het begin een beetje sceptisch over Curaçao. Tuurlijk, de foto’s zijn prachtig, maar ik was bang dat ik me er snel zou vervelen. Dat het een beetje op een strandje liggen is en that’s it. Toch ging ik in januari een weekje heen, omdat m’n ouders er al zaten. And I loved it! Ja, het is een heerlijk eiland waar inderdaad niets moet, maar dat betekent niet dat het saai is. Twijfel je net als ik om op vakantie naar Curaçao te gaan? Ga dan niet als…

Je je écht niet op vakantie wil voelen

Want dat gaat hier sowieso gebeuren. Al kom je hier voor je werk: de zon, de leuke mensen en de algehele sfeer die hier hangt is pure vakantiesfeer. Niemand heeft hier haast lijkt wel, behalve als het erom gaat om jou van dienst te zijn. Laid back en genieten!

Je niet van strand en zee houdt

Curaçao ís strand. Tuurlijk, je kunt ook genoeg andere dingen zien en doen, zoals de Christoffelberg en Willemstad, maar in the end vind je het echte Curaçao aan de kust. Op witte stranden, met een turkooise zee. En een geweldige onderwaterwereld: je kunt overal duiken of snorkelen. Haat je zand? Ga dan alsjeblieft ergens anders heen. Niemand zit erop te wachten om te horen dat er zand in je zwembroek zit.

Tip als je wel een strandmens bent en wil snorkelen: probeer eens de Decathlon Easybreath.

Je denkt dat je geen zonnebrand nodig hebt

Jep, lessons learned. Ik ben zo’n koppig persoon die dacht geen zonnebrand nodig te hebben. Ik heb van mezelf al een tint in m’n huid en kan vaak door met weinig tot geen zonnebrand zonder te verbranden. Maar goed, alles moet een keer fout gaan. SMEER. Alsjeblieft. Het is sowieso beter voor je huid (ja dat weet ik dus ik hoef geen preek hierop), maar de zon is hier ook gewoon superkrachtig.

Je helemaal niets met thuis te maken wil hebben

Een ander klimaat? Check. Een ander continent? Check. Een andere levensstijl? Check. Een andere taal? Eh.

Als je op vakantie gaat omdat je naar iets op zoek bent dat er thuis niet is, dan kun je beter niet naar Curaçao gaan. Het is dan wel een heel ander land, maar dat neemt niet weg dat de Nederlandse invloed erg sterk is, dat iedereen hier Nederlands spreekt én dat 9 van de 10 toeristen Nederlands is. Wij kwamen letterlijk onverwacht onze overburen tegen in Jan Thiel. I kid you not. Oja, en vrienden van ons waren ook op vakantie. Denk daar dus wel aan als je je vliegticket naar Curaçao boekt!

Je niet in het buitenland wil/kan rijden

Tja, sommige mensen vinden het gewoon retespannend om met een huurauto in het buitenland te rijden. En dat kun je niemand kwalijk nemen. In Curaçao heb je echter wel een huurauto nodig om alles te kunnen zien. Op het openbaar vervoer zou ik niet al teveel rekenen en veel is ook niet te bereiken met een regionaal busje. Die huurauto in Curaçao ga je echt nodig hebben om je vakantie compleet te maken!

Je het Nederlandse haastige karakter niet los kunt laten

In Nederland zijn we ‘snel-snel-snel’ gewend. En dat verwachten we ook van elkaar. Als je dat niet kunt loslaten in Curaçao, doe je jezelf geen plezier en ga je je enorm irriteren aan dingen. Alles gaat hier namelijk een tempootje rustiger en dat is helemaal oké. Zolang jij niet verwacht dat het op standje 10 gaat. Die 5 extra minuten dat je op je drankje moet wachten verpest je vakantie niet en geniet eens heerlijk van een lang diner in de buitenlucht!

    2 Comments

Post a Comment