recept zoete aardappel brownies
Food Tussendoortjes

Recept: brownie met zoete aardappel

Nog steeds sta ik ieder weekend in de keuken om een nieuw tussendoortje voor de rest van de week uit de oven te toveren. De laatste tijd werd dat eigenlijk altijd m’n bananenbrood; lekker makkelijk en hij valt gewoon altijd goed in de smaak. Soms haal ik ook wel eens tussendoortjes bij de Albert Heijn als ik écht heel lui ben, maar deze keer vond ik het wel weer tijd voor iets nieuws! Variatie doet een mens goed, toch?

Brownies zijn gewoon een zwak voor mij. In Curaçao heb ik bijna in ieder restaurant wel een brownie besteld geloof ik… Vaak gaat er thunderveel suiker in, maar gelukkig zie je steeds meer gezonde versies voorbijkomen. Welkom in 2018. Dus vandaar een versie met zoete aardappel!

Dit heb je nodig

 • 300 gram zoete aardappel
 • 250 gram dadels (zonder pit)
 • 150 gram havermout
 • 70 gram cacaopoeder
 • 20 gram agavesiroop
 • Halve theelepel baking soda of een hele theelepel bakpoeder

Dit moet je doen

 • Schil de aardappelen en kook ze een kleine 10 minuten
 • Week de dadels 10 minuten in gekookt water
 • Stop de gekookte aardappelen, dadels, havermout, cacaopoeder, havermout, agavesiroop, bakpoeder en een snufje zout in een beslagkom
 • Mixen! Ik gebruikte een staafmixer. Het wordt een dik, plakkerig beslag, dus een blender zal niet werken.
 • Schep het beslag in een beslagkom, brownievorm, muffinvormpjes: whatever you like. Zorg wel dat deze ingevet is of leg er bakpapier in.
 • 40 minuten op 180 graden
 • Tadaaa!

Voedingswaarden/macro's

Ik haalde 15 brownies uit het baksel. In dat geval gelden de volgende macro’s:

Kcal: 138
Koolhydraten: 24 gram
Vet: 2 gram
Eiwit: 3 gram
Suiker: 14 gram

Post a Comment