klein curacao
Midden-Amerika Travel

Mini-urbex wandeling op Klein Curaçao

‘Urbexen’ wordt de laatste tijd steeds populairder. Het opzoeken van verlaten, vergeten en vervallen plekken zorgt voor sensatie, maar ook voor de allermooiste kiekjes en indrukwekkende plekken. De gedachte dat er ooit iemand gewoon woonde, is eigenlijk bizar. En soms ook een beetje eng. Vooral als het een ziekenhuis is.

That said, ook op Klein Curaçao kun je een klein beetje urbexen. Oké, het is geen Tsjernobyl-like spot en ook geen verlaten ziekenhuis, maar toch zijn er hier écht toffe, fotogenieke locaties. En een wandeling hoeft je maar een uur te kosten. Daarna kun je weer plat op je handdoekje.

Het vlakke Klein Curaçao

klein curacao

Gestrande jachten en wrakken

Klein Curaçao is waarschijnlijk een van de vlakste eilandjes die ik ooit heb gezien. Als je dacht dat Nederland vlak was: think twice. Doordat het eiland dus in zee eigenlijk nauwelijks opvalt, was dit ook voor schippers nogal een dingetje. De vuurtoren die er staat, was er namelijk pas veel later. Veel schippers zijn dus met boot en al tegen Klein Curaçao aangeramd, om hier schipbreuk op te lopen. Het resultaat: gave wrakken waar je een kijkje kunt nemen en tussen het overgebleven puin kunt rommelen!

Heel tof om te zien!

Vergeten huisjes en boten

Er woont niemand op Klein Curaçao (op geloof ik één persoon na om toezicht te houden), maar toch zijn er wel wat verlaten huisjes en andere spullen die niet meer worden gebruikt. Omdat wij op een maandag Klein Curaçao bezochten, waren er geen andere toeristen dan van onze boot. Ideaal natuurlijk, want daardoor was het eiland nóg meer verlaten dan normaal! Tijdens een wandeling over het bounty island kwamen we dus deze mooie plekjes tegen.

Ik zei toch dat het hier fotogeniek is!

Hoe kom je op Klein Curaçao?

Dagelijks vertrekken er boten vanuit de haven van Curaçao voor een dagtrip naar haar kleine zusje. De meeste tochten worden gedaan door Mermaid, waarbij je op een ‘normale’ veerboot de overtocht maakt. Op het eiland zelf ben je bij deze organisatie voorzien van een aantal faciliteiten, zoals strandbedjes, parasols, toiletten en een barbecue op strand als lunch.

Wat ik echter heb gedaan (en wat ik je zeker aanraad) is om met Bounty Adventures met de catamaran te gaan. Je overtocht wordt dan een stuk gaver en unieker! Bounty Adventures heeft wel wat minder faciliteiten op het strand zelf. Je kunt onder een van de drie palapa’s in de schaduw liggen met je handdoekje. Op het strand zelf kun je onbeperkt drinken halen, maar voor het toilet en de barbecue moet je even naar de boot zwemmen. Maar dan is je dagtripje wel echt tof en heb je een leuk verhaal om na te vertellen!

Oh en: Bounty Adventures is de enige maatschappij die op maandag gaat. Als je de mogelijkheid heb om op maandag te vertekken: doen! Dan heb je het eiland voor jezelf. Op je reisgenootjes na natuurlijk ;-).

klein curacao

    1 Comment

  1. Pingback: Boottocht naar Klein Curaçao met een catamaran | The Fit Explorer

Post a Comment