wat is een slowjuicer
Food

Waarom is een slowjuice goed?

Je ziet ze de laatste tijd overal: de slowjuice. Maar wat is een slowjuice nou precies? Is het gewoon weer een marketingterm om met de laatste foodtrends mee te gaan, of heeft een slowjuice echt toegevoegde waarde voor je gezondheid? Ik ging eens na of het nou echt nut heeft om hiermee aan de slag te gaan.

Wat is een slowjuicer?

Het ‘grote geheim’ van een slowjuice zit hem in het manier van het sap persen. Anders dan bij een blender, wordt het fruit door een slowjuicer juist langzaam samengeperst. Laten we het vergelijken met het kauwen met je eigen gebit. Door dit langzaam te doen, wordt het sap niet opgewarmd en krijgen vitaminen, enzymen en voedingsstoffen de kans om in het sap te blijven hangen. Daarom noemen ze de slowjuice ook wel ‘levend sap’: er leven veel meer nuttige voedingsstoffen waardoor je lichaam er veel meer mee kan!

Of dit zichtbaar is? Jazeker! Bij het gebruik van een blender of sapcentrifuge komt er namelijk door de hoge snelheid van persen zuurstof bij het sap. Hierdoor verkleurt het sap sneller en zal het gaan schiften. Ook in de hoeveelheid sap zul je het terug zien. Een slowjuicer produceert namelijk 15 tot 20% meer sap dan een normale sapcentrifuge. Nog duurzaam ook dus; in de pocket!

wat is een slowjuicer

Slowjuice recepten

Een groot voordeel en het lekkere aan slowjuicen is dat je heel gemakkelijk ook groenten en noten in je sap kunt verwerken. Alleen fruit is verleden tijd! Op deze manier kun je ook het suikergehalte in je sap verminderen en wordt het veel makkelijker om aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten te komen. Geen tijd om een uitgebreide lunch of diner in elkaar te zetten? Een vegan slowjuice voldoet!

Omdat slowjuices zo populair zijn, zijn er online gelukkig ook genoeg slowjuice recepten te vinden. Bloggers en vloggers doen namelijk happily ever after aan de food trends mee. Zo vind je o.a. bij Francesca Kookt en bij Eat.Pure.Love leuke, veelzijdige recepten én tips om jouw sapje nog lekkerder te maken. Op de site van Slowjuice.nl vind je ook veel inspiratie.

slowjuicer philips

En nu?

Mocht je twijfelen tussen een blender, sapcentrifuge of een slowjuicer, dan is voor mij de keuze wel makkelijker: een slowjuicer is duurzamer in gebruik, geeft je meer sap én is gezonder doordat het voedingsstoffen beter behoudt en je ook groenten en noten erin kunt opnemen. Wat mij betreft vrij logisch toch?

De marktleider op het gebied van slowjuicers is Philips. Zij hebben er nu een aantal in verkoop vanaf €269,99. Een Philips Slowjuicer koop je via hun website of bijvoorbeeld via Coolblue. Weet je niet zo goed welke je moet nemen of twijfel je? Laat je dan adviseren!

* Deze blog is een advertorial en in samenwerking met Philips geschreven.

Post a Comment