vakantie algarve
Europa Travel

Waarom jij dit jaar naar de Algarve moet

Bij het horen van een vakantie Algarve denken veel mensen al snel aan twee dingen: Albufeira (ookwel een zuipvakantie) en massatoerisme. Jammer, want dat is echt verre van waar! De Algarve is zeker een populair gebied, maar dat is Amsterdam ook en Amsterdam is ook nog steeds leuk. Tegenwoordig is overal wel een toeristische trekpleister, daar ontkom je bijna niet meer aan. Daarnaast, als je de juiste periode plant kun je toeristische pieken mijden. 4 juni stap ik in het vliegtuig naar Lissabon, om na een paar dagen in de auto de Algarve te roadtrippen. En hier is waarom!

Combinatie van citytrip met natuur

Vanaf Lissabon is de Algarve goed bereikbaar met de auto. En de wegen zijn ook prima! Zorg dus dat je een aantal dagen hier door de stad gaat dwalen voordat je de natuur in gaat. Ook Lagos en Faro lenen zich uitstekend voor een stads bezoekje en onderweg kom je pittoreske dorpjes tegen, zoals Tavira.

Wil je met een huurauto naar Portugal? Bij de meeste verhuurbedrijven moet je minimaal één jaar je rijbewijs hebben en de minimale leeftijd is in principe 25 jaar. Dit kun je echter tegen betaling wel verlagen tot 21, omdat er dan meer verzekeringen worden afgesloten. Better safe than sorry!

Tavira & Lissabon

Prima klimaat en dicht bij huis

Voor het zomerse zonnetje hoef je niet per sé naar het Caribisch gebied. Ja, je hebt een grotere kans op 30+ graden, maar soms is 20 á 25 graden veel lekkerder. Vooral als je lekker de hort op wil en mooie hikes wil maken. De Algarve is slechts 4 uur vliegen, je zit tegen Marokko aan en hier schijnt dus vrijwel altijd het zonnetje. In de zomer is de temperatuur in de Algarve gemiddeld 27 graden, in de winter daalt het naar ongeveer 15. Kortom: perfect voor citytrips en een actieve vakantie.

Witte stranden en imposante kliffen

De Algarve staat er bekend om: de geweldige kliffen langs de eindeloze kustlijnen. Witte stranden, grotten en uitzichtpunten zijn onmisbaar. Het is net alsof je ergens in Azië bent! Meer woorden kan ik hier niet vuil aan maken.

Zie jij jezelf hier al zitten?

Je kunt het zo luxe of primitief maken als je zelf wil

Omdat toeristen deze regio al aardig hebben ontdekt, kun je je vakantie zo luxe of basic maken als je zelf wil.  Zo boek je bij de Jong Intra Vakanties eenvoudig 4- of 5-sterrenhotels met uitzicht op zee, maar kan je ook kiezen voor een minder luxe hotel. Of misschien ga je liever voor een leuk appartementje of een woning, zodat je lekker zelf je ding kunt doen? Het is maar net hoe jij je vakantie Algarve wil beleven.

Gave surfspots

Jaaa, mensen die mij kennen weten dat ik een échte strandliefhebber ben en dat ik afgelopen zomer verliefd werd op surfcamps. Lucky me, want ook in de Algarve kun je goed surfen en zul je dan ook verschillende surfcamps of verhuurspots aantreffen. Tonel Beach is een populair strand om de golven in te gaan.

Tonel Beach

tonel beach

Wil jij deze zomer naar de Algarve? Wees er dan snel bij, want het is niet voor niets een populaire bestemming! Bij De Jong Intra Vakanties boek je je vliegticket en accommodatie in één als je dat gemakkelijk vindt. 

*Deze blog is een advertorial, maar dat heeft de eerlijkheid van het artikel niet beïnvloedt.

Post a Comment