Review Easybreath Decathlon
Reisgadgets Reistips

Review: het snorkelmasker Easybreath van Decathlon

Je ziet hem de laatste tijd steeds vaker: het fullface snorkelmasker. Langzaamaan nemen de snorkelbrillen met aparte snorkelpijp af en maken deze plaats voor supersonische, ultra galactische snorkelmaskers. Of nouja, zo zien ze eruit. Alsof je uit 2050 komt. Of rechtstreeks uit de Teletubbies.

Ik moet eerlijk zijn: ik stond niet te springen om de Easybreath van Decathlon éindelijk eens te testen. Maar ik deed het toch… en hoe dat is bevallen, lees je hier.

Lach ons maar even uit

review easybreath decathlon

Het draagcomfort

Of het sexy eruit ziet? Zeker niet. Laat die Baywatch taferelen op vakantie maar achterwege. Aan de andere kant: wie ziet er met een ‘normale’ snorkelbril wél sexy uit? Precies.

De Easybreath bedekt je gehele gezicht. Met een rubberen rand sluit hij waterdicht aan op je huid en dat zorgt er ook voor dat het best comfy zit. Hoe strak je hem draagt, kun je zelf bepalen met de elastieken band waarmee je hem op je hoofd zet. Wel merkte ik dat, zodra er wat haar tussen de rand zit, hier een klein beetje water doorheen sijpelt. Absoluut niet veel hoor en je kunt gewoon door snorkelen, maar dan heb ik het toch even gezegd :-).

Het snorkelmasker komt in twee maten: S/M en M/L. Ik heb ze beide geprobeerd en moet eerlijk zeggen: ik heb weer zo’n hoofd dat ertussenin zit. Eigenlijk zitten ze allebei fijn op hun eigen manier. De kleine maat sluit beter aan, maar met de M/L voel ik hem minder zitten. Over het algemeen geldt wel dat de kleine maat voor vrouwen is en de grote voor mannen. Twijfel je? Pas hem dan in de winkel.

Ervaring snorkelmasker in het water

En dan is het tijd om het water in te gaat. De ultieme test: verdrink ik of zwem ik? En gelukkig: ik kan ademen. En verrassend goed ook. Je kunt met het masker via zowel je neus als mond ademen, in tegenstelling tot de normale snorkelset. Dat zorgt ervoor dat het eigenlijk heel natuurlijk voelt allemaal.

Zodra ik in een sterkere stroming ga zwemmen, ga ik wat zwaarder ademen. Logisch ook, dat heeft iedereen. Ik merk wel dat het ademen dan iets moeilijker gaat en dat ik een keer even zonder masker moet ademen om voldoende zuurstof te krijgen. Snorkelen gebeurt gelukkig vaak in een kalme zee, maar wel goed om te weten.

Ook kun je er gemakkelijk mee onder water. In je luchtpijp zit een klepje die dicht gaat zodra het onderwater komt, zodat je niet kunt ademen en er geen water naar binnen stroomt. Zodra je boven komt, loopt het water eruit en klapt hij meteen weer open. Superhandig!

Het beeld dat je heb is breed. Bij een normale snorkelbril heb je een beetje een geblokt beeld door de randen, maar bij de Easybreath kijk je heel gemakkelijk rondom. Van de kap om je neus heb je helemaal geen last.

Makkelijk!

Over all ervaring met de Easybreath

Ondanks ik niet stond te springen om dit snorkelmasker, ben ik heel positief! In veel opzichten is het een absolute vooruitgang op de normale snorkelset.

Pro’s:

 • Natuurlijk ademen door mond & neus
 • Breed en helder zicht
 • Onder water gaan is gemakkelijk
 • Beslaat niet
 • Betaalbaar en voelt aan als goede kwaliteit
 • Randen & band snijden niet

Cons:

 • Als je haar ertussen zit, sijpelt er wat water binnen
 • Als je zwaar ademt, krijg je minder snel voldoende zuurstof
 • Wel vrij groot om mee te nemen
 • Door de rubberen randen is het soms lastig om helemaal schoon te maken
 • Ziet er niet uit (maar goed, wie wel met snorkelen)

En nu?

Overtuigd? Hooray! Je kunt de Easybreath gemakkelijk online bestellen bij Decathlon. Ze zijn leverbaar in het blauw, turkoois, roze en soms met een printje. Dat is afhankelijk van de voorraad. Je betaalt maar €24,99 voor het snorkelmasker. Wil je liever persoonlijk passen, dan kan dat in één van de winkels van Decathlon.

Om je snorkelervaring nóg gemakkelijker te maken kun je ook een combi bestellen met flippers erbij. Dan heb je helemaal een match ;-). Met flippers beweeg je gemakkelijker door het water, waardoor je ervaring nog ‘rustiger’ zal zijn. De combi van de Easybreath met flippers kost €34,99.

* Dit artikel is geen advertorial of in samenwerking met Decathlon geschreven. Bovenstaand artikel is puur uit eigen initiatief en geheel eerlijk!

  1 Comment

 1. Pingback: Ga niet naar Curaçao als… | The Fit Explorer

Post a Comment