lovechock creamy vegan chocolate bar
Food

Melkchocolade zonder melk?!

I <3 Chocolate. Menig Instagramvolger weet dat. Sorry not sorry. Al van kleins af aan vind ik alles met chocola helemaal TOP. Vroeger was ik echt een Milka-fan, maar toen het fitte leven er langzaamaan in sloop en ik ontdekte dat ik lactose intolerant ben, ben ik overgestapt op pure chocola. Natuurlijk blijft het snoepgoed, maar doordat er minder melk en suiker in zit heeft pure chocolade gunstigere voedingswaarden. Daarnaast is het veel bitterder van smaak, waardoor je sneller verzadigd bent. Ik eet nooit meer een hele reep – iets wat me met Milka zonder problemen lukt. Het nadeel van pure chocolade is natuurlijk dat het niet zo romig is. Tot nu…

Lovechock’s vegan chocolate bars

Ineens lagen ze op m’n mat: de nieuwe chocoladerepen van Lovechock. Oh my god! Nu begint menig fitgirl hystertisch te schreeuwen omdat ze vegan zijn, maar dat boeit me eigenlijk niet. Ze zijn melkchocolade-achtig romig, maar hebben de voedingswaarden van pure chocolaEn geen lactose. Dat laatste is voor mij nog wat het belangrijkst. De repen zijn ‘raw’, biologisch en gezoet met kokosbloesemsuiker. Natuurlijk blijft suiker, suiker. Bij kokosbloesemsuiker zijn echter de vitamines en voedingsstoffen beter behouden gebleven, dus hij is ‘ietsje minder slecht’ ;-).

Ze zijn in twee varianten uitgebracht: Hazelnut Matcha en Coconot Nibs. Op m’n Instagram Stories voorspelde 67% dat de Hazelnut Matcha het lekkerst zou zijn.

Eerlijke chocolade

Naast chocoladeliefhebber ben ik ook wereldliefhebber. Ik reis heel wat af, zie heel wat en ervaar heel wat. Op Instagram is reizen natuurlijk altijd leuk en aardig, maar als je echt on the road bent, dan kom je ook donkere plekken en zwarte momenten tegen. Vaak komen deze voort uit armoede. Lovechock maakt gebruik van biologische en rauwe cacao. Daar waar ‘normale’ repen een minimumprijs de cacao binnenhalen, betaalt Lovechock een fair prijs. Een prijs waarvan de cacaoboeren kunnen leven. Des te meer reden om deze te shoppen dus!

Wil jij deze ook?

De bars zijn verkrijgbaar bij biologische supermarkten en natuurwinkels. Leggoooo!

Post a Comment