petra by night
Midden-Oosten Travel

Voor de bucketlist: Petra by Night!

Foto door Rainier van IJzendoorn (MANGOEST), voor Isropa

Petra ken je waarschijnlijk wel: de bekende verborgen stad in Jordanië. Uit de bergen gehakt, als een ware ontdekking. Een terecht wereldwonder en UNESCO Werelderfgoed. Al ruim tweeduizend jaar vind je hier de overblijfselen van de Nabateeërs, maar nog steeds is niet alles opgegraven. Bizar! En dan te bedenken dat je nu al een aantal dagen nodig hebt om heel Petra te kunnen ontdekken.. En dan iedere dag nieuwe dingen zien. Ja, zo groot is het! Trek dus goede schoenen aan en neem voldoende water mee ;-).

Naast een aantal dagen door Petra struinen bij daglicht, is er ook nog een andere bezoekmogelijkheid die wat mij betreft een echte must is als je bij Petra bent, namelijk Petra by Night. Wauw, wat een kippenvel had ik daar!

Wat is Petra by Night?

Surprise surprise, tijdens dit ‘event’ bezoek je Petra ’s avonds. In het donker. Who would’ve thought ;-). De wandeling naar de bekende ‘treasury’ die je van foto’s kent is ruim een half uur, door de ‘siq’, dwars door de kloof. Tijdens Petra by Night is deze hele route verlicht met lampjes op de grond.

Excuus voor de sloppy foto’s, maar het is echt moeilijk te fotograferen met zonder licht! 

Als je eenmaal aangekomen bent bij de treasury, is de hele vlakte gevuld met dezelfde lampjes. Zo mooi! Je mag als bezoeker een plekje op de grond zoeken en als iedereen eenmaal zit, wordt gevraagd om doodse stilte. Ik denk dat ik dat nog wel het bijzonderste vond: honderden mensen, ’s avonds bij een wereldwonder dat verlicht is door honderden lampjes, geruisloos. Af en toe hoor je een hondje, een hoest of geroezemoes, maar stilte staat centraal. Ondertussen worden kopjes thee uitgedeeld.

Als iedereen eenmaal stil is en voorzien is van een verwarmend kopje (hele zoete) thee, begint de ‘show’. Dit bestaat vooral uit muziek en daarna houdt iemand een spiritueel praatje in het Engels. Aan het eind wordt Petra geheel verlicht. Naar mijn idee is dat wel een beetje té, aangezien ze voor verlichting in het gehele kleurenspectrum hebben gekozen, maar toch is het moment wel gewoon erg bijzonder!

Praktische info voor een bezoek aan Petra by Night

Petra by Night vindt iedere maandag-, woensdag- en donderdagavond plaats van 20.30 tot 22.30 uur. Tickets hiervoor kun je ter plekke kopen, bij een VVV kantoor en soms ook in je hotel. Er is geen limiet aan het aantal tickets dat verkocht wordt, so no pressure! Ze kosten 17 JD, omgerekend zo’n €20,00. Het begin- en eindpunt is gewoon het Visitor Centre van Petra, easy.

Overnachten in de omgeving van Petra kan bij veel hotels en accommodaties. Check gewoon Booking.com! Ik raad het overigens zeker aan om een keer in een tentenkamp te overnachten, zoals het Seven Wonders kamp. Bizar tof! Isropa is gespecialiseerd in dit land en maakt jouw reis geheel op maat, precies zoals jij het wil. Zij kennen het land, de accommodaties en de cultuur als geen ander. Zij kunnen je dus ook zeker helpen met het uitkiezen van een tof verblijf én de rest van je reis :-).

Post a Comment