Reisgadgets Reistips

Mijn 4 favoriete reisboeken

Je bent een lezer, of je bent het niet. Je bent een reiziger, of je bent het niet. Een reiziger ben ik zeker, een lezer.. op z’n tijd. Soms kan ik helemaal wegdwalen in boeken en lees ik ze in één ruk uit, maar vaak is mijn spanningsboog te kort of doe ik inspiratie op voor een eigen stuk. Toch zijn er wel een paar boeken die zijn blijven hangen. Deze boeken hebben mij onwijs geïnspireerd. Niet alleen om bepaalde landen te bezoeken, maar ook om een bepaalde levensstijl aan te nemen. Vooral onderweg is het eigenlijk belangrijk dat je daar flexibel in bent. Anyway, deze boeken wil ik je niet onthouden!

1000 days of Spring door Tomislav Perko

Deze staat echt met stip op één. Ik heb ‘m in een paar dagen uitgelezen en ik moet zeggen: die spanningsboog heb ik niet altijd. 1000 Days of Spring is geschreven door Tomislav Perko, een Kroatische reiziger. Tot 2008 was hij een typische stockbroker. Strak in pak. De financiële crisis heeft hem echter helemaal onderuit gehaald en ervoor gezorgd dat hij alles kwijtraakte. En wat doe je dan? Wat doe je als je niks meer hebt? Juist, het onmogelijke: de wereld rondreizen. Drie jaar lang reisde hij met nauwelijks een cent op zak de wereld over. Al liftend, slapend bij locals en hopen op de good will van de mens. In zijn boek 1000 Days of Spring beschrijft hij deze ervaring op een heel persoonlijk niveau. Hij beschrijft niet zozeer de bestemmingen en landen, maar echt de beleving vanuit zijn ogen. Hij heeft onlangs ook een nieuw boek uitgebracht, 1000 Days of Summer, maar die staat nog op m’n to-do lijst. Al heb ik er vertrouwen in dat dat wel goed moet zitten! Je kunt het boek hier kopen.

Miss Yellow Hair, Hello! door Iris Hannema

De mensen die mij kennen weten het wel: ik ben soms een onwijze droogkloot en té nuchter. Ik kan dan erg kort door de bocht zijn en heb wel een handje van de Nederlandse directheid. Net als Iris Hannema, de schrijfster van dit boek. Al haar pure belevingen, rauw als dat ze zijn, beschrijft ze letterlijk. Dit maakt haar verhalen humoristisch, puur en soms een tikkeltje hard. Maar dus ook heel realistisch. Ze maakt dingen mee die je niet kunt bedenken! Bol.com verkoopt Miss Yellow Hair, hello! en ook een aantal andere boeken van de blonde chick, zoals Het Bitterzoete Paradijs.

The Ultimate Travelist door Lonely Planet

Dit boek vind ik zó heerlijk om doorheen te bladeren, dat ik er al eerder een heel blog aan wijdde. Het is een ware reizigersbijbel. In dit boek vind je de mooiste 500 locaties over de hele wereld waar je écht een keer heen moet. Geen Big Apple of de Eiffeltoren, maar nog veel toffer en unieker dan dat! En dat beeld erbij.. Echt, wauw! Heerlijk om inspiratie in op te doen voor je volgende avontuur, als je het mij vraagt. Oja, en er zit een uitneembare wereldkaart bij!

Tracks door Robyn Davidson

Ben je geen lezer, dan kun je de film hiervan kijken, maar ik raad je zeker aan om het boek een kans te geven. Die neemt je namelijk veel meer mee in het verhaal van Robyn Davidson tijdens haar reis door de Australische woestijn. Twee jaar lang heeft ze haar kamelen getraind voordat ze eropuit ging. Samen met deze vier dieren en haar trouwe hondje legde ze duizenden kilometers af in negen maanden, met alle obstakels van dien, want zo’n eenvoudige landschap om doorheen te trekken is het natuurlijk niet. Daarnaast maakt ze ook hele mooi en bijzondere dingen mee, waar wij alleen maar van zouden dromen.

Post a Comment