Life

What I’m up to – #2

Jeetje, 2017 alweer. Maart alweer. Wat gaat de tijd retesnel! Ik ben alweer twee maandjes thuis.. In de kou, in die vreselijk irritante kou waarin je als een pinguin over straat loopt en je neus eraf vriest. Ach, ik mag ook niet klagen. Het is winter, het hoort erbij. Maar als je uit 35 graden komt dan is het wel even wennen hoor..

Het leek me wel leuk om weer even een blogje te schrijven met waar ik allemaal mee bezig ben. M’n vorige was begin november en er is natuurlijk alweer van alles afgesloten, maar er zijn ook nieuwe dingen bijgekomen. Ik heb een prachtige reis gemaakt door Zuid-Afrika, Swaziland, Zimbabwe en zelfs nog een stukje Zambia. Twee weken voor een schoolproject, twee weken vakantie. Dat project is nu zo goed als afgerond. Tijd voor het laatste halfjaar van m’n opleiding. OMG! Scriptietijd! Ga ik zo meer over vertellen :-). De video voor Reiswerk waar ik het over had kun je hier bekijken. Verder ben ik ook nog POWERED BY RAW en vermaak ik me eigenlijk prima.

1. Scriptie

Met stip op nummer één, want dit is echt de focus van m’n leven de komende tijd. Ik mag eindelijk een scriptie gaan schrijven, woohoo! School liet me nog even in spanning zitten of het onderzoek sterk genoeg was, maar de uiteindelijk reactie was ‘dat de wereld hier iets aan heeft’.. Anyway, ik ga voor videoproductiehuis Justcurious onderzoek doen naar online community’s voor travel video’s. Hoe tof! Ik heb er echt onwijs veel zin in (over een paar weken kom ik daarop terug) en hoop dat ik een tof onderzoek kan neerzetten. Voor nu heb ik in ieder geval veel leuke interviews op de planning en ik denk echt dat ik hier iets gaafs van ga maken. Ik ga jullie binnenkort ook lekker spammen met m’n enquête, want natuurlijk heb ik jullie hulp nodig!

Verder ga ik ook een beetje zijdelings aan de slag bij Justcurious om ze een handje te helpen. Het is een onwijs gezellig team waar ik me goed tussen voel en ik weet zeker dat ze me veel kunnen leren. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in video editing en het productiewereldje, maar ik heb nooit echt de kans gehad om me erin te verdiepen. Tot nu dan! Ook help ik een handje mee met de Reiswerk Studenten Challenge, waar ik vorig jaar zelf aan meedeed. Tof om een keer aan de andere kant van zo’n event te staan!

2. Weightlifting?!

Ik heb een tijdje terug mijn eerste training in olympisch gewichtheffen gehad! Blijkbaar had ik er nog bijzonder veel aanleg voor ook. Kan ik toch nog iets. Al maanden kijk ik naar filmpjes van Crossfit en ik vind het zó bizar gaaf. Ik weet alleen dat Crossfit met mijn knieblessure nogal een dingetje is.. dus ik ga het stap voor stap opbouwen en begin bij het weightlifting gedeelte. Ik heb m’n eerste training dus gehad en ga nu aan de slag met een trainingsschema. Kleine stapjes, maar we komen er! New goals, en ik merk dat dat me heel goed doet. Word ik blij van! Perfecte afleiding tijdens het studeren.

3. ESN

Eigenlijk kon ik deze ook in de vorige blog zetten, maar ik vind het eigenlijk alsnog wel leuk om hier iets meer over te vertellen. Ik zit in het bestuur van ESN Haarlem, Erasmus Student Network. Ik doe hier de marketing & PR. Klinkt allemaal fancy, maar het is vooral gewoon supergezellig. We hebben een onwijs leuk team en het blijft gewoon leuk om nieuwe, internationale studenten wegwijs te maken en een kroegje te pakken met z’n allen. Mocht je een ESN organisatie bij jou op school hebben: sluit je aan, want het is echt tof.

4. New York Baby!

JA! ik ga samen met mijn beste vriendinnetje en naamgenootje Rianne naar New York City! Waarschijnlijk als je dit leest, dan vertrek ik bijna. Maandag 27 maart! De meest spontane beslissing óóit. In twee dagen besloten tickets te kopen, want een retourtje was plots maar €360,- (!). So off we go! Twee maanden thuis was blijkbaar niet genoeg.. :-). Het strandhuisje staat inmiddels ook zo goed al, dus deze zomer ga ik lekker aan de kust van Wijkiki doorbrengen. Ik klaag niet.

Zo, nu ben je weer op de hoogte. Niet zo intensief en druk als de vorige, maar dat is ook omdat ik nu wat vaker ‘nee’ zeg. M’n scriptie gaat nu echt voor en daarom vind ik het belangrijk dat ik niet teveel hooi op m’n vork neem. Stress is het laatste wat ik nu wil! Daarom merken jullie waarschijnlijk ook dat ik vaak niet meer twee keer, maar één keer per week een nieuwe post erop zet. Maar dat gaat vanzelf weer komen! Er staan namelijk ook nog gave samenwerkingen op de planning, zoals met FIT.nl. To be continued!

Ps. voor m’n familie: nee ik heb nog geen vriend, op school gaat het goed en ja, ik woon nog thuis. 

Liefs.

Post a Comment