Een mozaiek van reisfoto's
Reistips

Een mozaïek van reisfoto’s aan je muur

Canvassen, fotocollages, fotoboeken.. Het zijn toffe manieren om je herinneringen van je reizen vast te leggen en af en toe naar te kijken, maar het is wel een beetje mainstream geworden. Ouderwets misschien zelfs wel. En waar moet je het op een gegeven moment nog kwijt? Ik was al een tijdje aan het nadenken over een leuke manier om m’n foto’s te stallen. En die heb ik ein-de-lijk gevonden! Samen met Fotofabriek.nl kwamen we op het idee om een mozaïek van mijn reisfoto’s te maken. Eén per land, in een zeshoek!

een mozaiek van reisfotos

Nu kan ik natuurlijk direct m’n hele muur vol gaan hangen met al m’n voorgaande reizen, maar dat vond ik niet zo leuk. Ik ben begonnen met m’n afgelopen reis, waarin ik een maand door Zuid-Afrika, Swaziland, Zimbabwe en Zambia heb getrokken. Per land heb ik één foto gekozen die de meeste waarde voor mij heeft of die ik het tofst vind en die heb ik laten afdrukken. Nu kan er bij iedere reis die ik maak weer eentje bij (lees: New York!). De vorm waarin je ze ophangt kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen. Misschien maak je ‘m liever in een tijdlijn, of in een bepaalde volgorde van je reis?

M’n foto’s zijn afgedrukt op een formaat van 20×20, op karton. Karton, ja! Ik was ook erg benieuwd hoe dit er nou daadwerkelijk uit zou zien, maar ik ben best fan. Eigenlijk gewoon heel handig, niet duur en veel steviger dan dat je zou denken. Het weegt niks, dus ze hangen gewoon met een plakrandje op m’n muur. Ik was al een beetje bang om aan m’n vader te vragen nóg meer schroefjes erin te draaien, maar dat was gelukkig niet nodig :-). Aan de randjes zie je wel dat het karton is, maar ik vind dat juist wel iets alternatiefs en creatiefs hebben. Weer eens iets anders.

Wat doe jij met je reisfoto’s? Laat het weten in een reactie, zodat we inspiratie kunnen delen!

Post a Comment