Glucosamine The Fit Explorer
Blogs Life

Glucosamine: ondersteun je lichaam!

Misschien heb je het ooit wel eens gelezen, misschien ook niet. Either way around: mijn ‘journey to fit’ is begonnen met een knieblessure. Yep, een flinke ook. Ik basketbalde al jaren, maar tijdens een doodnormale wedstrijd ging het fout. Midden in mijn lay-up werd ik uit de lucht geduwd, waarbij ik ongelukkig ten val kwam, mét iemand bovenop m’n knie. Op het moment zelf deed het wel even pijn, maar niet meer dan dat je normaal voelt tijdens een val. Ik bleef even een minuutje zitten en maakte daarna mijn wedstrijd gewoon af. Het domste dat ik waarschijnlijk had kunnen doen. Pas weken later besloot ik serieus rust te nemen, na vele ups en downs en halve trainingen. De orthopeed wist me uiteindelijk te vertellen dat mijn binnenste knieband niet meer voldoende functioneerde en dat er slijtage zichtbaar was in het kraakbeen van m’n knie. Niet iets wat je bij jonge mensen hoort te zien – integendeel eigenlijk. Het advies? Dat ik maar beter geen team- en krachtsporten meer deed. Maar wie zou ik zijn als ik me daarbij neer zou leggen? Eigenwijs als dat ik ben wilde ik het tegendeel bewijzen. Ik startte bij de fysio, met twee keer per week een afspraak. Tegenwoordig sta ik zo’n 3 tot 4 keer per week in de sportschool krachttraining te doen. Wel hier en daar met wat beperkingen, limieten en een brace, maar ik doe het wel. Ik weet hoe rot het is om een blessure te hebben en je lichaam langzaam achteruit te zien gaan, dus ik wil er alles aan doen om te voorkomen dat anderen dit ook doen.

Wat is Glucosamine?

Kraakbeen herstelt niet. Het groeit niet terug, het groeit niet aan. Het kan alleen maar slijten. Is je kraakbeen uiteindelijk zo ver weggesleten dat er niks meer over is, dan schuren je botten over elkaar heen en dat is alles behalve fijn. Je kunt kraakbeen eigen zien als een soort schokdempertje. Slijtage wordt beïnvloed door verschillende dingen. Heb jij bijvoorbeeld een baan waarbij je vaak op je knieën zit, dan zul je sneller slijtage ervaren. Hetzelfde bij topsporters; door de hevige en vaak langdurige belasting hebben zij meer te verduren. Uiteindelijk kan dit leiden tot artrose en zelfs een kunstknie. Gelukkig duurt het een tijdje voordat het zover is en hoef jij je daar (hopelijk) nog lang geen zorgen over te maken! Kraakbeen kun je niet vervangen, maar je kunt het wel ondersteunen.

Dat ondersteunen kun je doen met Glucosamine. Nu denk je misschien meteen aan allerlei slechte suikers, maar het is iets heel anders. Glucosamine is een lichaamseigen stof dat in vrijwel alle weefsels van je lichaam voorkomt, maar vooral in je gewrichten[1]. Het is een bouwstof. Daar waar eiwit een bouwstof is voor je spieren, is Glucosamine een bouwstof voor je kraakbeen.

Wat kan Glucosamine.com voor je doen?

De naam Glucosamine zegt genoeg: je kunt hier terecht voor (onder andere) het voedingssupplement Glucosamine. Vanwege de specialiteit van Kris Kuiper in het vak van bewegingswetenschap krijg je bij Glucosamine.com de juiste dosering voor wat jij nodig hebt. Het mag dan wel een lichaamseigen stof zijn, maar ieder persoon is nog altijd verschillend. Hoge kwaliteit tegen een mooie prijs staat voor Kris centraal, om mensen met slijtages op tijd te kunnen helpen en verslechtering van de slijtage zo lang mogelijk uit te stellen. En ik kan uit eigen ervaring zeggen: slijtage en blessures wil je niet! Wees alsjeblieft lief voor jezelf en voor je lichaam. Ken je grenzen en zorg dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt, zodat je lichaam zich voldoende kan onderhouden en herstellen.

Praat altijd met je huisarts of apotheek over het gebruik van voedingssupplementen in combinatie met je gebruikelijke medicijnen! Dit is een advertorial.

[1] http://www.apotheek.nl/medicijnen/glucosamine#wat-doet-glucosamine-en-waarbij-gebruik-ik-het

Post a Comment