The Book of Everything
Blogs Reistips

The Book of Everything: zo kun jij de wereld aan

Heb je wel eens een situatie meegemaakt op reis waarin je geen idee had wat je moest doen? Of dat je niet goed voorbereid was en daardoor in nogal ongemakkelijke situaties kwam? Dat hoeft niet meer! Mijn moeder heeft er een handje van om mij boeken over reizen cadeau te doen en deze mistte nog in het rijtje: Lonely Planet’s ‘The Book of Everything‘. Ja, echt alles ja.

the book of everything

Voorbereid op reis

Het boek bevat uitleg voor de meest uiteenlopende dingen en zijn onderverdeeld in 7 hoofdstukken. Hierdoor voorkom je dus allemaal ongemakkelijk situaties en red jij misschien wel het leven van jezelf en je medereizigers!

Safety first

Op het eerste gezicht lijkt het wellicht zo’n onnodig boek met onnodige tips en onnodige situaties. Maar deze niet. Oké, er staan absoluut dingen in dat je denkt van ‘why….’, maar ook heel veel dingen die je onwijs kunnen helpen. Zijn er terroristen aan boord en stort je vliegtuig neer? Dan pak jij even dit boek erbij om te kijken hoe je dat fixt (of een boek nou het eerste is waar je aan denkt, geen idee, maar goed). Ga je kamperen en kom je onderweg ontlasting tegen? Als je even de plaatjes ernaast houdt, dan weet je welk dier jou gezelschap houdt en wat je moet doen om dit goed te laten verlopen. Verder kom je onderwerpen tegen als EHBO, een gewond iemand uit een verlaten gebied halen en hoe je je hotelkamer inbreker-proof maakt.
The book of everything the book of everything

Als een local

In het buitenland heerst nog al eens een behoorlijk andere cultuur. Allerlei geloven, overtuigingen en leiders  vormen de samenleving tot een uniek verschijnsel dat in ieder land weer anders is. Om hiermee om te gaan, moet je even door dit boek bladeren. Dan weet jij bijvoorbeeld allang dat, bij een bezoek aan een moskee, je geen schoenen aan mag, je haar moet bedenken en moet zorgen dat de onderkant van je voeten niet naar iemand wijzen als je op je knieën zit. Verder staan er ook vertalingen en uitleg van buitenlandse verkeersborden in die je zeker op weg kunnen helpen. Letterlijk :-).

the book of everything

En verder..

Tja, wat kom je hier eigenlijk niét in tegen? Er staan namelijk ook weetjes in, hoe een kater te overleven, hoe een kameel te rijden, yoga.. Het is letterlijk the book of everything. Ik duik er nog eventjes in!

Wil jij dit boek ook hebben? Bij Bol.com kun je The Book of Everything voor €15,40 bestellen. Ook leuk als sinterklaas- of kerstcadeau! Toch op zoek naar een ander boek als cadeau? Check dan Lonely Planet’s Ultimate Travelist, een echte reizigersbijbel.

    1 Comment

  1. Pingback: Op vakantie met een huurauto? Lees dit! | The Fit Explorer

Post a Comment