Food

Review: Body & Fit Shop Smart Bar Crunchy

De Smart Bars: fitgirls (en fitboys) zweren erbij. En ik geef ze geen ongelijk! Smart Bars zijn lekker, bordevol eiwitten (goh) en low carb. Ik durf te zeggen dat dit de meest gekochte eitwitreep is van Body & Fit die er is. Ik vind ze persoonlijk heel lekker voor na het sporten, zodat m’n spieren meteen een goede boost krijgen om te herstellen. Je kan ze onderhand in zeven smaken kopen, dus er zit eigenlijk altijd wel iets tussen wat jij lekker vindt. Mááár.. er is weer een nieuwe!

De Smart Bar Crunchy Chocolate Caramel. Jááá, crunchy! Daar houden we van. Ik moet ook zeggen: ik mistte dat ook wel enigszins bij de normale Smart Bars, dus hey, timing, Body & Fit! Hij is pas net in de webshop verkrijgbaar en ik kon het natuurlijk niet laten om ‘m even helemaal voor je uit te pluizen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het eerste wat me eigenlijk opvalt, is dat de Crunchy versie een slag kleiner is dan de normale Smart Bar. Ze zijn wel beiden 45 gram, maar de Crunchy is wat korter. ‘Neehee’ hoor ik iedere Nederlander nu denken, want wij willen altijd beter, groter, sterker en het liefst gratis, maar eigenlijk was ik er best blij mee. Smart Bars zijn namelijk enorm machtig en ik heb er soms moeite mee om ‘m helemaal op te krijgen, hoe lekker het is ook. En ik zal vast niet de enige zijn! Verder is het gewoon de verpakking die je gewend bent.

Voedingswaarden in vergelijking met de normale Smart Bar

In vergelijking met de normale Smart Bar heeft de Crunchy meer calorieën (164 vs 154 per reep) en ook het vet ligt 0,6 gram hoger. Koolhydraten daarentegen heeft de Crunchy weer 0,7 gram minder. Wat vezels en eiwitten betreft: Crunchy wins!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik word altijd een beetje blij als iets, net zoals een pizza met heel veel kaas, zo lekker tussen twee stukjes blijft hangen. Ik weet niet, het kind in mij, lekker kliederen?! De caramel in deze reep heeft precies hetzelfde en is dus lekker zacht, zoals het hoort. Verder zie je ook al duidelijk de crunchy stukjes op de bovenkant zitten, nom!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

My god guys, dit is zó goed! Het is net een snicker, maar dan zonder schuldgevoel achteraf. Hij is niet te taai, zoals vele eiwitrepen wel zijn, en de smaak is goed. Je proeft de chocola, je proeft de caramel en ook de crunchy stukjes zijn duidelijk aanwezig. Genieten! Ook merk ik dat ik deze dus daadwerkelijk makkelijker volledig naar binnen krijg dan de Smart Bar (héél makkelijk gaat het alsnog niet hoor). Maar of dat nou echt door de grootte ervan komt, of door de smaak..

Kortom:

Aanrader! Ik vind deze Crunchy reep lekkerder dan de Smart Bar, dus de Body & Fit maakt hun belofte waar. De maat is beter, de crunch is goed en hij ligt hoger in eiwitten. Ook vind ik het heel lekker dat die crunch er goed in zit en het niet een paar slappe bolletjes zijn. Het zijn die paar extra calorietjes echt wel waard hoor, no worries ;-). Ik ben benieuwd of, en zo ja welke, smaken er volgen hierop!

Heb jij ‘m al geprobeerd?

Post a Comment