Reisgadgets Reistips

5 items die reizen met handbagage makkelijker maken

Reizen met alleen handbagage blijft altijd een uitdaging. Helemaal met de strikte eisen die airlines zoals Easyjet en Transavia hanteren! Maar ja, het is die lagere prijs voor je vlucht wel meer dan waard.

Ondertussen heb ik al aardig wat ‘travelhacks’ ontdekt die het reizen met alleen handbagage makkelijker maken. Ze schelen ruimte, vloeistof of het is gewoon onwijs makkelijk :-). Dus die deel ik maar al te graag met je!

Reistandenborstel

In het kader van ‘alle kleine beetjes helpen’, heb ik altijd deze reistandenborstel mee van de HEMA. Jaja, ik vervang hem heus wel tussendoor…

Deze reistandenborstel is inklapbaar en neemt dus de helft minder ruimte in beslag! Daarnaast heb je ook meteen een ‘hoesje’, waardoor het borstelgedeelte beter beschermd is tegen bacteriën. Win-win, en dat voor maar €1,50.

Make-up eraser

Vloeistoffen zijn altijd wel een dingetje: je mag er maar 10 van 100ml, en dan moet het ook nog eens in een afsluitbaar zakje van een bepaald formaat…

Om een extra flesje te besparen, heb ik vaak de make-up eraser bij me. Je hebt hiervoor alleen kraanwater nodig! Klik hier om een volledige review te lezen. Je bestelt hem bij Apotheek&Huid en ze hebben ook een kleinere reisversie.

E-reader & audioboeken

Jep, ook ik blader het liefst door een echt boek, maar als je alleen met handbagage reist is dat niet altijd even ideaal. Zwaar, en het neemt veel ruimte in beslag.

Ik zweer daarom bij mijn e-reader! Het scherm is mat en zwart-wit, dus helemaal niet zo vermoeiend voor je ogen als een tablet. Daarnaast zijn vrijwel alle boeken tegenwoordig als e-book te verkrijgen, dus daarvoor hoef je het niet te laten. Scheelt je héél veel ruimte! Ik heb overigens een Kobo en ben daar heel enthousiast over.

Paspoorthoesje

Vaak mag je maar één item inchecken en kun je dus niet altijd een tas bij je houden met waardevolle spullen. Toch is het wel handig en fijn om je paspoort, ticket en andere belangrijke papieren bij je te houden.

In een paspoort hoesje kun je dit eenvoudig allemaal kwijt. Dan heb je dus helemaal geen tas meer nodig! Het hoesje op de foto komt bij Wander Garden vandaan, waar je ook megaleuke reisgerelateerde kleding en accessoires kunt kopen.

Pillendoosje

Ik slik dagelijks supplementen en ik ga niet al die potjes apart meenemen. Daarom reis ik met m’n pillendoosje van Body & Fit. Hij heeft 5 compartimenten waar je je pillen in kunt verdelen! Ik doe dit per dag, maar je kunt natuurlijk ook voor iedere pil een vakje gebruiken. Maar net wat voor jou handig is. Je vergeet ze zo ook minder snel!

Post a Comment