review floaten
Life

Een uur drijven: het ultieme spierherstel? + kortingscode!

Spierpijn: altijd weer een dingetje. Aan de ene kant heel fijn, want je hebt het gevoel dat je iets heb gedaan. Dat je echt tot het gaatje bent gegaan. Aan de andere kant ook simpelweg hinderlijk, want als je wil opstaan voel je je 60 jaar ouder en de wc-bril heeft het te verduren omdat je je steeds na een paar centimeter maar moet laten ploffen. We eten eiwitten om onze spieren te voelen, nemen magnesium, BCAA.. Het is nog een heel project.

Ik ging het eens aan een andere kant zoeken: wellness. In de sauna kun je ook goed ontsnappen, maar ik ging op bezoek bij Floatcenter.nl om een uur lang te… drijven?

Wat is floaten?

Bij Floatcenter.nl kun je dus floaten, zoals ze dat noemen. Je ligt dan een uur (of langer) in een bad dat zó zout is, dat je erop blijft drijven. Een beetje zoals de Dode Zee dus, maar dan met epsomzout. Je ligt niet in een bad met keukenzout, no worries. Het zoute water en de lucht eromheen worden verwarmd tot dezelfde temperatuur, waardoor je lichaam na een tijdje geen verschil meer voelt. Het resultaat is een mind fuck: je hersenen denken dat je zweeft!

Floaten wordt gebruikt voor bijvoorbeeld stressvermindering, reuma, spierziekte, spier- en mentale spanning en slaapproblemen. Ook voor sporters is floaten een bekende tactiek. Afvalstoffen worden namelijk sneller afgevoerd, spieren kunnen sneller en gemakkelijker herstellen, en de bloedsomloop krijgt een schop achter z’n kont. Uiteindelijk wordt ook de coördinatie én concentratie verbeterd. Holy fuck! Hieronder nog even een viddy om het beter te laten zien, want ik kan begrijpen dat het ‘in een bad drijven’ vaag klinkt. Een beetje.

Mijn eerste float ervaring

Dus, op uitnodiging van Floatcenter mocht ik naar De Pier in Scheveningen om dit eens te testen. Jammer genoeg liet de gastvrijheid en de sfeer bij deze locatie wat te wensen over, waardoor we niet echt dat volledige wellnessgevoel kregen van rust en warmte.

Aan het floaten zelf was veel aandacht besteed. De individuele ruimtes zijn mooi ingericht, rustiek en modern. Van tevoren krijg je een nog een sheet met belangrijke informatie, daarna word je naar je eigen kleed- en floatruimte geleid.

In de floatruimte lig je helemaal alleen en je doet dit naakt. De eerste 10 minuten beginnen met een rustgevend muziekje, en de laatste paar minuten wordt deze opnieuw aangezet als teken dat je uur erop zit.

Tijdens dat uur hoef je dus alleen maar te liggen. Ik moest even uitvinden hoe m’n armen lekker lagen: bij mij was dat langs m’n hoofd omhoog. M’n vriendinnetje had ze juist gewoon langs haar lichaam. Het is maar net wat je fijn vindt.

In m’n floatsessie was ik veel aan het dagdromen. In slaap vallen lukte niet, maar ik had wel momenten dat ik even héél ver was. Vaak had ik het gevoel dat ik alle kanten opdreef en rondjes maakte, terwijl ik gewoon stil lag.

Uiteindelijk bleek dat dus te betekenen dat ik een hoge mentale stressontlading ervoer. Mag ook wel eens. Hetzelfde had ik met m’n spieren: mijn benen en armen hadden soms zenuwtrekjes alsof iemand aan touwtjes rukte. Dit is een natuurlijk gevolg van een hoge fysieke ontlading van spanning. Grappig! Zo merk je wel dat het dus echt effect heeft.

Er waren ook een paar momenten van verveling, maar dat is heel normaal tijdens het floaten. Je moet het nog een beetje leren, om het zo te zeggen. Oefenen om te drijven en niks te doen, check.

Ook een keer floaten?

Floaten kan op diverse locaties, o.a. op de pier in Scheveningen, Amsterdam, Den Haag en Zwolle. Je kunt gewoon online reserveren via deze link! Met de code fitexplorer18 * krijg je ook nog eens €10,- korting. Ka-ching!

Qua faciliteiten is alles verzorgt, je hoeft alleen je eigen toiletspullen en een schone onderbroek mee :-). Handdoeken en toiletartikelen vind je daar.

De code is geldig t/m 31-12-2018

Post a Comment