Edmonton skivakantie
Travel

Deze bestemming doet mij wintersport overwegen

Wintersport is niet het eerste waar ik aan denk als ik lekker een vakantie ga boeken. Vroeger was ik een talentje op de skipistes van Oostenrijk, maar door de jaren heen is het eigenlijk een beetje weggezakt. En als strandliefhebber is de zon always top of mind. Toch komt wintersport regelmatig voorbij, ook doordat m’n vrienden vaak op de ski’s staan, en deze bestemming doet mij serieus een wintersport overwegen… Want shit, wat vet!

Canada!

Nee, geen Oostenrijk of Zwitserland. Deze keer zoek ik het wat verder op in het mooie Canada. Als ik het doe, dan doe ik het goed! Een land dat bekend staat om de mooie natuur en dus ook in de wintermaanden. Net even mooier dan het grauwe Nederland.

Edmonton: de festivalstad

Natuurlijk kwam ik niet zomaar bij Canada uit. Ik zit al langer naar een reisje in die richting te kijken en kwam uit bij Edmonton, de festivalstad van het land. Eigen best een bizarre, veelzijdige stad. Dat zie je meteen al als je op hun website kijkt: het aanbod in Edmonton loopt uiteen van voetbalwedstrijden tot aan wintersport en van traditionele feestjes tot aan zomerse citytrips.

Jasper National Park

Enfin, laten we het even over die middelste hebben. Wintersport. Dat doe je namelijk in Jasper National Park, het grootste nationale park in de wijde omgeving en maar 4 uurtjes rijden vanaf Edmonton. In dit park vind je het skigebied Marmot Basin, welke bekend staat om d’r wonderschone poedersneeuw en rustige pistes. En als je zo’n kluns als ik ben, is het wel handig als er niet ál te veel mensen in je buurt zijn ;-).

En vanzelfsprekend krijgt een national park niet zomaar die titel. In Jasper is dus ook nog heel veel meer te zien en te doen als je even een dagje zin hebt in iets anders. Hoge bergen om te ijsklimmen, uitgestrekte velden voor een huskytour en een geweldige sterrenhemel liggen ook nog op je te wachten. Hier en daar wat wildlife, koppen sneeuw… Ik wil dit! Ik zet ook meteen een helicoptervlucht op m’n planning, ook al heb ik pittige hoogtevrees. Als je die foto’s zo ziet wil je dat gewoon.

Eigenlijk doet dit me allemaal een beetje aan Lapland denken, waar ik in 2015 voor een kleine week was. Benul van dagen hadden we niet en iedere dag zag er weer anders uit omdat er gewoon onwijs veel te doen en te zien is. Lapland was voor mij echt een reis uit m’n comfortzone, maar ook de reis die op #1 staat die ik echt nooit meer ga vergeten. Het is gewoon zo’n bijzonder landschap en zo’n bijzondere ervaring! Dit stukje Canada lijkt mij behoorlijk dicht in de buurt komen :-).

Praktische info voor jouw trip naar Edmonton

Een reisje wintersport naar Canada hoeft niet duur te zijn, helemaal niet als je kijkt bij bijvoorbeeld SneeuwzekerDeals.nl. Zij verzamelen allerlei gave wintersporten van onder andere Oad en Jan Doets, onwijs handig!

Vanaf Amsterdam gaan er rechtstreekse KLM-vluchten naar Edmonton en sta je binnen 8,5 uur op Canadese bodem! En als je bij SneeuwzekerDeals boekt kun je gratis je ski- of snowboardgear meenemen als ruimbagage. Geen onvoorziene kosten dus . Zij regelen bijvoorbeeld ook je skipassen en je reis van A tot Z. Dus Oostenrijk opzij, reisje Canada boeken it is!

Meer Edmonton? Lees dan eens deze!

Post a Comment