Blogs

Boek review: On a Roadtrip!

Reisboeken zijn altijd weer een feestje. Lekker op mindere dagen erdoorheen bladeren, inspiratie op doen voor je nieuwe reis en je bucketlist aanvullen. Deze en deze staan bijvoorbeeld al in m’n kast, en sinds kort heb ik daar een nieuwe bij: On a Roadtrip!

Met de huurauto op vakantie

Zoals jullie waarschijnlijk wel door hebben gehad, was ik afgelopen juni ook met een huurauto op pad. Een 2-weekse roadtrip van Lissabon naar Faro it was! Ooit deden we Sardinië met het ov en liftend, maar een vakantie met een huurauto geeft je toch veel meer rust, flexibiliteit en je kunt zoveel meer zien. Tuurlijk, lekker liftend is heerlijk avontuurlijk, maar toch vonden we ons autootje een heerlijke luxe.

Alle tips op een rij

Er zijn 1001 dingen waar je rekening mee moet houden als je een auto huurt. En aangezien ik nog m’n eigen hoofd vergeet én altijd m’n bril kwijt ben, is het wel goed als je die tips even op een rijtje hebt :-).

On a Roadtrip begint het boek dan ook superhandig met waar het moet: tips voor een huurauto! Zo moet je rekening houden met extra kosten voor een extra bestuurder, de mogelijkheid van een one-way route en tolwegen. In Portugal konden we bijvoorbeeld eenvoudig een kastje huren die onze tol registreerde, zodat we niet steeds in de rij hoefden.

En dan... op pad!

De rest van het boek staat vól met fijne routes door Zuid-Europa. Reis van stad naar stad in Spanje, ontdek de Portugese kust of ga voor het eilandleven op Kreta! En dan heb je nog Kroatië, Frankrijk en Italië. Dit boek is ideaal als je een roadtrip wil maken, maar nog niet precies weet waarheen. Heerlijk voor inspiratie en tips.

Het fijne aan dit boek vind ik vooral dat alles mooi duidelijk beschreven staat met kopjes. Het is geen ellenlange tekst met slechts wat beknopte stops zoals in veel reisgidsjes, maar er is ook duidelijk aangegeven waarom je juist daar moet stoppen. Wel zo chill om te weten of dat ook jouw ding is natuurlijk. Oh, en die foto’s zijn om verliefd op te worden.

Dit boek is zeker meer dan de gemiddelde reisgids. Het is gewoon een volwaardig boek, waarbij nagedacht is over de inhoud en over de vormgeving. Iets voor in je boekenkast, zeg maar.

Kijken, kijken en wél kopen? Dat doe je bij Bol.com voor €19,99!

Post a Comment