Reistips

Op surfvakantie? Dit moet je sowieso inpakken!

Aangezien ik een strandhuisje heb, had ik niet gedacht dat ik snel op surfvakantie zou gaan. Wellicht een huisje ergens aan de kust huren en daar af en toe surfen, maar echt een surfcamp stond niet heel hoog op m’n lijstje. Een beetje verwend wellicht? Vorig jaar ging ik tóch, en verbleef ik een week op het ultrachille Progress Outdoor Surf Hostel! Maar as usual miste ik wel een aantal dingen in m’n koffer, dus check ze even voordat je op vakantie gaat ;-).

Voetendoekjes

Met deze was ik héél blij. Eigenlijk waren het vochtige doekjes voor je handen, maar ze kwamen bijzonder goed uit voor m’n voeten. Surfcamps zijn vrijwel altijd gevestigd op een camping of op een zandterrein. Hierdoor loop je vaak op blote voeten en ben je 90% van de tijd zwart en vies. Ook al kom je net uit de douche. Niet erg fris om vervolgens mee je bed in te stappen of om je schoenen aan te doen. Stop wat vochtige doekjes in je tas om dit te fixen!

Het is écht stoffig

Zonnebrand (en veel aftersun)

Waterproof zonnebrand meenemen naar een bestemming waarbij je veel in zee ligt = belangrijker dan ooit. Het zeewater weerkaatst het zonlicht namelijk, waardoor je sneller bruin wordt en dus ook sneller verbrand. Dus ik hoef je ook niet uit te leggen waarom deze waterproof moet zijn ;-).

Smeer je ook goed in als er geen directe zon is. Bij bewolking denk je wellicht dat er geen zonnestralen zijn die je lichaam bereiken, maar dat is niet waar. Ook wolken weerkaatsen namelijk het zonlicht, dus voor je het weet ben je verbrand. Dus.. aftersun ook mee en blijven smeren! Ik vind persoonlijk de producten van Byron Bay top. Oh en, vergeet ook geen Labello/lippenbalsem met SPF factor! Verbrande lippen = very irritant.

Zonnn!

Plastic tasjes

Op een camping zijn ze onmisbaar: plastic tasjes. Voor je vieze was, om je natte kleding in te stoppen als je weg moet, maar ook om bepaalde spullen zandvrij te houden. Ik stop m’n kleding altijd per ‘categorie’ in een aparte zak, zodat het zo lang mogelijk schoon blijft. Shirtjes apart, broeken apart enzovoort. Op een surfcamp is iets schoon houden namelijk zo makkelijk nog niet, want zand komt overal. Ook is een plastic tasje ideaal voor naar het douchehok, want al die toiletartikelen en kleding dragen kan nog wel eens ongemakkelijk eruit gaan zien als je zo staat te klunzen. In je nakie.

Oordopjes

Op een surfcamp heb je 9 van de 10 keer #tentlife, wat betekent #lawaailife. Mensen die terugkomen van een feestje, per ongeluk hun teen stoten tegen een haring, nieuwe mensen die ’s nachts aankomen. Ook je buurman die in z’n slaap een oerwoud omhakt hoor je. En ik kan je één ding vertellen: een tent is niet echt geluidsdicht. Gun jezelf dus af en toe een goede nachtrust door een paar oordoppen in je tas te stoppen.

Muggenspray

Je vindt je midden in de natuur, nabij meren en wateren, in de bossen. Je kunt ze dus verwachten: muggen! Geen gevaarlijke beestjes verder, maar ze kunnen wel behoorlijk irritant zijn. Stop dus muggenspray in je tas of overweeg een klamboe.

moliets surfcamp
Post a Comment