Reistips

Waar let ik op bij het kiezen van een accommodatie?

Ik vind het persoonlijk een van de leukste zoektochten voor een reis: je onderkomen. Je bent er (als het goed is) eigenlijk nauwelijks, maar toch vind ik het heerlijk om een bijzonder plekje te vinden. Uren ben ik kwijt aan het afstruinen van Booking, Airbnb, Secret Escapes of Secret Places.

Eigenlijk werk ik altijd een beetje een checklist af. Deze!

Hoe uniek is het?

Je zult mij niet snel vinden in een Van Der Valk, Fletcher of wat voor groots dan ook. Tenzij het niet anders kan natuurlijk, maar ik zal het nooit bewust uit mezelf kiezen. Ik vind het juist heel tof om kleinschalig te overnachten. Een oud boutique hotel, een schattige bed & breakfast of een megatrendy en modern hotel waarbij overnachten naar een nieuw level wordt gebracht. Een beetje uitersten. Ik check dus eigenlijk altijd hoe uniek een hotel is. Hoe unieker, hoe meer punten. Tip: op Secret Places vind je heel veel unieke accommodaties. Thank me later ;-).

Locatie

De locatie is voor mij echt megabelangrijk. Wat dat betreft ben ik een hele luie citytripper. Als ik naar een gave stad ga, wil ik namelijk ook zo centraal mogelijk overnachten. Niets irritanter dan alleen met een tram of metro bij je hotel te kunnen komen. Niets leuker dan de deur uitstappen je direct in het geroezemoes van een stad bevinden.

Een stuk lopen vind ik echt niet erg, maar hoe centraler, hoe beter. Mocht het wel zo zijn dat het hotel verder van het centrum ligt, dan zorg ik dat er óf een goede wandelroute naar het hart van de stad is, of, als het niet anders kan, kies ik voor een hotel nabij haltes. Het ‘soort buurt’ maakt me eigenlijk vrij weinig uit, je bent er toch nauwelijks.

Wat zeggen anderen

Tja, who doesn’t mind: reviews. Ik ben altijd wel benieuwd wat anderen hebben te zeggen over het hotel. Wel neem ik dit over het algemeen met een korreltje zout. Als iemand schrijft ‘minimaal ontbijt’, maakt dat voor mij niet zoveel uit. Ik ben toch geen grote eter. ‘Gammele lift’? Dan neem ik wel de trap. Het is meer even een check dat ik een decent onderkomen heb en niet in een ondergelopen kelder beland.

Prijs-kwaliteitverhouding

Als echte Nederlander en budgetreiziger is voor mij de prijs belangrijk. Ik ben wel bereid wat meer te betalen voor een centrale ligging. Ook let ik erg op de prijs van het ontbijt. Ik ga hier namelijk écht geen €15,00 voor betalen, dat haal ik er met mijn broodje jam echt niet uit. Daarentegen kijk ik wel of er een koelkastje op de kamer is, zodat ik m’n eigen ontbijt kan halen. Ik kan eindeloos Booking.com en Airbnb afstruinen voor een mooie prijs en check ook wel eens Secret Escapes. Like I said: ik wil best meer betalen voor wat luxers, als de prijs-kwaliteitverhouding maar klopt. Bij Airbnb heb je trouwens tegenwoordig de sectie ‘Airbnb Plus’, waarbij de woningen extra gecontroleerd zijn. Hier zitten vaak nóg leukere plekjes tussen!

Kosten voor het ontbijt

Deze heb ik eigenlijk al gegeven: de kosten voor het ontbijt. Ik krijg ’s ochtends niet zoveel weg en eet vaak 2 broodjes met jam en neem een stuk fruit mee voor onderweg. Ik ga daar dus mooi geen €15,00 of meer voor betalen ;-). Als het er bij in zit is het geen probleem, maar extra, no way.

Luidruchtigheid

Altijd goed om even te checken van tevoren, dit vind je vaak terug in reviews. Als je langs een snelweg of nabij een treinstation overnacht, kun je nog wel eens last hebben van geluid. Ik ben een lichte slaper en hoor dus alles ;-). Als het echt heel erg is, ben ik bereid om een andere accommodatie te kiezen. Sowieso stop ik gewoon oordoppen in m’n tas voor het geval dat. Voorbereid zijn is het halve werk, dus ik check het wel van tevoren altijd even.

Privébadkamer

Met PDS wil ik eigenlijk altijd een eigen privébadkamer. Daar ben ik een beetje een luxepaardje in. Maar ik vind dat ik een goede reden heb ;-). Als ik wel last krijg van m’n darmen, is wachten voor het toilet het laatste waar ik op zit te wachten. Of dat je eindelijk zit en je hoort onbekenden voor de deur op je wachten. Worst case scenario. Ik wil gewoon een eigen badkamer op m’n kamer, easy as that.

Waar let jij op bij het kiezen van je accommodatie?

Post a Comment