Cuba in Cura(çao): Mundo Bizarro

In Curaçao vind je qua restaurants van alles. Uithangborden met Hollandse pot, appeltaart of heerlijke vleesgerechten: je wordt ermee doodgegooid. But hey, in welke stad niet? Bij het horen van ‘internationale keuken’ denken we vaak aan Aziatisch of Italiaans. Dat is namelijk bekend voor ons en in the end neigen we altijd meer naar het vertrouwde. Maar heb je wel eens aan Cubaans gedacht? Nee? Dan gaat dit restaurant je bewijzen waarom je voortaan wél daarvoor kiest.

Als je niet wist dat het er zat, zou je het snel over het hoofd zien. Verstopt tussen de hoofdstraten De Ruyterkade en de Pietermaai vind je Mundo Bizarro. Cuba in Cura.

Restaurant

Alleen al voor de sfeer

Als je die foto’s ziet word je toch al spontaan verliefd? Mundo Bizarro is ‘un poco loco’ en dat nemen ze niet met een korreltje zout. In dit restaurant vind je van álles en gek genoeg past het allemaal toch perfect bij elkaar. Over ieder stukje muur, iedere stoel en ieder bloemetje is nagedacht om er een ongeorganiseerde, Cubaanse touch aan te geven. En ik kan niets anders zeggen dan dat ze dat niet beter hadden kunnen doen.

De meubels zijn verwassen en antiek, de deuren hebben speciale luiken en boven je hoofd hangen sfeervolle lampjes. Zelfs overdag geeft dat al een heerlijk gevoel. En dan moet de avond nog beginnen…

Dit is toch genieten?

mundo bizarro willemstad

Mundo Bizarro by night

Als de zon onder is komt dit stukje Cuba pas echt tot leven. De lampjes gaan aan en een kleurrijk lijnenspel vormt zich boven je hoofd en aan de muren. En oh, wat houd ik van lampjes. Daar heb je echt geen Kerstmis voor nodig.

Naarmate de avond vordert, speelt er nog wel eens een liveband. Zorg echt dat je Mundo Bizarro bezoekt als er livemuziek is! Wau-au-au-w. Ik was even vergeten dat ik ‘gewoon’ in Willemstad ben. Buiten vormt zich een menigte van geroezemoes, genietend van de Cubaanse muziek. Een wijntje erbij, op een antieke sofa buiten op straat. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Ik kon niet anders dan lachen en me het gelukkigste persoon op aarde voelen. Gek wat een bepaalde sfeer met je kan doen.

By Night

Nog wat praktische informatie

Natuurlijk wil je ook weten wat je er kunt bestellen, of je moet reserveren en of het een beetje betaalbaar is. Want tja, we blijven Nederlanders ;-).

De menukaart is gevarieerd. Ik bestelde een stoofpot (zó Cubaans… #not), maar die was goddelijk. Mijn reisgenootjes hadden vis, curry of een ultralekkere ossenhaas. De kaart voor de lunch is beperkt, maar er zit vast een sandwich tussen die je lekker vindt. En anders bestel je gewoon een cocktail ;-).

Mundo Bizarro is zeker een betaalbaar restaurant! Gemiddeld betaal je voor een hoofdgerecht zo’n 40 gulden, wat omgerekend 20 euro is.

Of je moet reserveren? Ik zou het doen. Just to be sure. Want dit wil je echt niet missen.

Post a Comment