Europa Spanje Travel

Waarom Málaga mijn favoriete stad is

Een citytrip Málaga stond niet per sé heel hoog op m’n bucketlist. Samen met m’n mams ging ik een weekendje weg en ik wilde eigenlijk maar één ding: naar de zon! De keuze tussen de finalisten Boedapest en Málaga was dus vrij snel gemaakt. Of ik spijt heb gehad van die keuze? Geen moment. Ook al zijn we op vakantie beroofd, dit is by far mijn favoriete stad in het buitenland geworden.

Gezellige, fijne drukte

Iedereen lijkt de laatste tijd wel naar Málaga te gaan. Een stedentripje hier, een huurauto en Málaga en omgeving verkennen: het lijkt wel een hype. Of nouja, het ís een hype. Toch moet ik zeggen dat ik daar heel weinig van heb gemerkt. Ja, het was druk, maar op een gezellige manier. Niet op een spitsuur-bij-Times-Square manier. Zodra we ons appartement uitliepen, stonden we midden in het geroezemoes en tussen de straatartiesten. Een accommodatie in het centrum van Málaga is dus zeker aan te raden!

Ook bij terrasjes en winkels was het op een leuke manier druk. Je kon gewoon overal aanschuiven zonder te wachten en je werd met veel liefde geholpen. Je ligt niet als sardientjes op het strand en je loopt ook niet in een horde Chinezen de berg op. Gewoon, nét goed.

Combinatie van oud, nieuw, strand én bergen

Veel steden bezoek je wegens de vele straten, het winkelaanbod en gezellige terrasjes. In Málaga kun je eigenlijk juist veel meer doen! In deze stad komt namelijk van alles samen. Je hebt historische bezienswaardigheden, zoals de vervallen kastelen Alcazaba en Gibralfaro. Het is even een wandeling, maar dan heb je ook wat! En het uitzicht is het ook meer dan waard.

In de stad zelf kom je juist veel moderne dingen tegen. De gebouwen zijn nog authentiek, maar de schone straten en hippe winkels geven hier echt een luxe tint aan. Bij mooi weer hangen ze zelfs doeken over de hoofdwinkelstraat tegen de hitte. Een dagje naar strand? No problemo, daar zit je zo! En zelfs als je liever de bergen in wil, dan zit je daar binnen een uurtje.

Vergroot

wat te doen malaga
En ja, je bent écht op citytrip

Je zou het misschien niet snel zeggen, maar op maar een uurtje vanaf Málaga is er een heel gaaf natuurgebied waar je een toffe klifwandeling kunt doen. Caminito del Rey was ooit een pad voor transport, maar met een complete renovatie in 2015 kun je hier terecht voor een van de mooiste wandelingen van Spanje. Helmpje op, zonnebrand en water mee en gaan!

Het lekkerste eten

Ohhh gosh, al dat eten! Spanje staat natuurlijk bekend om de tapas en ook dat kun je hier niet aan je voorbij laten gaan. Oh, en Churros ook niet, met chocoladesaus! In deze blog kun je mijn favoriete hotspots in Málaga lezen. Van tapas tot aan crêpes en broodjes. Het is overigens niet duur en vaak zijn er ook speciale studentenavonden waardoor je minder voor je maaltje betaalt.

Zo, volgens mij genoeg redenen om een citytrip Málaga te doen! Goedkope vliegtickets naar Málaga vind je bij o.a. Budgetair en Schipholtickets. Ook TUI vliegt regelmatig van Amsterdam en Eindhoven naar deze zonbestemming.

Voor accommodatie kun je het best Airbnb even afstruinen (via deze link krijg je korting als je registreert!). Hier zijn onwijs veel leuke appartementjes die centraal gelegen zijn en duur is het niet! Als je het niet fijn vindt om bij particulieren te huren, dan kun je uiteraard ook bij Booking terecht.

    2 Comments

Post a Comment