Mindset tijdens feestdagen
Blogs

Je mindset tijdens de feestdagen

KERST. BIJNA KERST. De afgelopen twee jaar heb ik Kerst in het buitenland gevierd, omdat ik er stiekem niet heel erg veel mee heb. Of had. Dit jaar besloot ik om maar weer eens in Nederland te blijven en ik geniet ervan! Ik vind het heerlijk om overal kerstmuziek te horen, kerstbomen te zien staan en cadeautjes te kopen én te krijgen. En het allerleukste? Het lekkere eten! Tafels vol en snoepgoed dat ik niet kan negeren. En dat is toch wel een dingetje bij iedereen geloof ik: de hoeveelheid die je eet tijdens de feestdagen.

Het hele jaar sport je je suf en doe je je best om er goed uit te zien, en met de feestdagen lijkt dat allemaal teniet gedaan. Zonde! Maar om alles nou te laten staan… Ook zonde! Toch hoeft alles niet zo rigoureus te zijn als dat het altijd klinkt. Je hebt het helemaal zelf in de hand. Met deze 5 tips kun je je kilo’s tóch een beetje in bedwang houden.

  1. Benut je vrije tijd actief

Ga je vanavond genieten van een uitgebreid kerstdiner? Dan heb je dus de hele ochtend en middag nog vrij en daar zit vást anderhalf uur tussen om jezelf naar de gym te werken voor een work-out! Dear Good Morning heeft leuke kerst work-out op haar kanaal staan en bij FIT.nl vind je ook makkelijke trainingen.

  1. Het is echt oké!

Kom op, het is Kerst. Je hebt 364 dagen gewacht en nu is het éindelijk zo ver. Dus genieten mag echt wel. Je wordt niet spontaan dik van 2 oliebollen en dat extra wijntje kan echt niet zoveel kwaad. We hebben iets te vieren ja! Het is dus echt oké om te cheaten tijdens de feestdagen, maar onthoud: alles met mate. Wil je cheaten, maar het toch een beetje verantwoord houden? Ga dan eens aan de slag met de healthy bakmixen van Body & Fit Shop.

  1. Je weet het van tevoren

Weet je wanneer je dat kerstdiner bij je oma hebt en weet je dus dat je volgestouwd gaat worden? Plan het dan in in je voedingsschema, bijvoorbeeld via de app van FIT.nl of Myfitnesspal. Voor je lunch kun je bijvoorbeeld een lekkere salade maken en van je stroopwafel kun je misschien beter een appel maken. Zo houd je wat meer speling in je calorieën en macro’s voor je kerstdiner en is de schade ietsjes lager. Vind je het moeilijk om hier structuur in te houden? Zoek dan een sportbuddy of maak gebruik van het programma van FIT.nl, waarbij je je eigen work-outs kunt inplannen en een trainingsschema krijgt.

  1. Maak healthy variaties

Is het aan jou de taak om het dessert te maken dit jaar of ga je hapjes maken? Dan heb jij dus helemaal de touwtjes in handen! Maak een lekker bananenbrood met speculaaskruiden of rol miniwraps met gerookte zalm ertussen. Vervang de kruidenboter eens door hummus en maak zelf je eigen patatjes uit de oven. Zo voorkom je de vette hap én er staat weer eens iets origineels op tafel.

  1. Vol = vol

Wil je na 5 appelbeignets, 2 bakken ijs en 3 portie patat met saté écht nog die bak chips aan het eind van de avond? Jij liever dan ik… Vol is vol. Misschien in je hoofd niet (geef toe: there’s always room for desert), maar je lichaam is op een gegeven moment echt wel voldaan. Niemand ziet het zitten om de avond af te sluiten met maagzuur en krampen, jij ook niet. Luister dus naar je lichaam en geniet van het eten zolang het je smaakt! Maar overeet je niet. Het is dan toch niet meer lekker en je schuldgevoel neemt alleen maar toe.

Steuntje in de rug nodig? Doe dan mee met de winactie met FIT.nl!

Volg je m’n blog en socials een beetje, dan weet je dat ik regelmatig met FIT.nl samenwerk en hun FIT. Methode ook gebruik als rode draad. De FIT. Methode geeft een mooie houvast en gaat in op alle aspecten van een gezond leven, waaronder ook de mindset. En nee, ze praten je geen vage detox kuren of een dieet met ijsblokjes aan: alles is wetenschappelijk onderbouwd en helemaal haalbaar voor ieder mens. Ben je toe aan een frisse start in 2018, of wil je je tijdens Kerst al een beetje in bedwang houden? Goed nieuws!

Ik mag namelijk 2 FIT. Methodes weggeven. Hooray! Wil je meedoen? Tag je sportbuddy dan op Facebook of Instagram om hem/haar wakker te schudden tijdens Kerst! Op allebei reageren = meer kans. Op maandag 18 december trek ik 2 namen uit de hoed die in 2018 van start kunnen met dit toffe programma.

Deze winactie is verlopen. De winnaars hebben hun prijs ontvangen en deelname is niet meer mogelijk.

Post a Comment