Life

10 redenen waarom mijn ouders mijn sportverslaving niks vinden

Krachttraining is mijn dingetje. Van 2 tot 3 keer in de week basketbal, ben ik (wegens blessure) overgestapt op de gym en ik heb ’t helemaal gevonden. Zo’n 4 keer per week gooi ik wat met ijzer en ruk ik aan wat kabels en stangen. Alsof ik nooit iets anders heb gedaan. Alleen één ding: m’n ouders zijn er niet altijd even blij mee… Ik woon nog thuis, heb het prima hier namelijk, maar dat betekent ook dat je met elkaar moet leven. En zij dus ook met deze verslaving van mij. Sorry not sorry!

1. Lekker 2-3x op een dag douchen

’s Ochtends sporten, besluiten dat m’n haar nog wel even een dagje door kan, maar ’s avonds tóch besluiten om m’n haar te wassen. Zal niet de eerste keer zijn.

2. Was, was, was

Wie sport, zweet. Wie zweet, heeft vieze kleding. Altijd een hoopje sportwas bij de wasmachine! En ja, ik ben zo’n type die meer sportbh’s heeft dan normale…

3. Niet meer gedachteloos eten

M’n moeder kan volgens mij niets meer eten zonder na te gaan of het wel gezond is. Sorry, mam. Ik check vaak de voedingswaarden van producten en heb haar hier lichtelijk mee aangestoken. The good side: nu ze beter weet wat ‘goed’ en ‘slecht’ is, maakt ze zelf ook bewustere keuzes en vindt ze het zelf ook belangrijker. Yay! M’n vader boeit het allemaal eigenlijk niets trouwens, het werkt bij hem eerder averechts omdat hij zo lekker koppig is.

4. ’s Ochtends wakker maken

Heer-lijk vind ik het om ’s ochtends te sporten. Ook op zaterdag. Dus als m’n ouders nog lekker op bed liggen, mogen ze genieten van mijn gestommel om 07.00 uur. Ik ben overigens niet erg smooth, dus pure lompheid neemt de overhand.

5. Verplicht healthy variaties proeven

Van pizza maak ik bloemkoolpizza, van patatjes maak ik groentefriet en van gehaktballetjes maak ik falafel. Inclusief de nodige tests, die ook wel eens mislukken. En le parents mogen daar uiteraard ook van genieten, want ja, je moet toch íéts eten.

6. Verhalen over nieuwe #gains en Fitbit stats die ze toch niet snappen

Kom ik weer trots aan met een minilijntje die er eerst niet was. Uh, wat? Ja, die zien zij niet. Of soms voel je gewoon aan je lichaam dat er iets veranderd is, maar is dat aan de buitenkant toch niet te zien. Daar huppel ik weer door huis, en zij vragen zich alleen maar af wat er met hun dochter is… Ohja, en dan de praatjes over m’n Fitbit stats daar gelaten. Aantal verbrande calorieën, aantal stappen en vooral het aantal verdiepingen, want dat voegt echt wat toe aan je leven.

7. Niet meer hun kleine meisje

Tja, het blijft een ouderlijk ding: ik ben hun kleine meisje en dat zal ik blijven ook. In hun hoofd dan. Qua lengte is er al weinig kleins aan me, laat staan als ik nog gespierder wordt.. Nee pap, ik pas niet meer op je hand. I know.

8. Overal tassen

Als ik ’s ochtends ga trainen heb ik een andere tas mee dan dat ik direct uit m’n werk ga, dus er ligt altijd een hoopje tassen bij de deur waar ik tussen switch. En ik ben nou niet echt de meest opruimende persoon, dus die liggen er ook gewoon een aantal dagen. Of weken. Eigenlijk net zolang totdat iemand ze op m’n kamer gooit.

9. Nieuwe kleding

Sorry! Weer uit m’n broek gescheurd en dat shirtje is te smal onderhand.. Tijd voor een nieuwe garderobe :-)! En daarnaast: you can never have enough sports clothes. M’n moeder vindt me dus op shopdagen vooral in de sportsectie en bij uitverkoop kan ik het niet laten om nieuwe sportkleding te kopen.

10. Continu spierpijn en zielig doen

Want ik ben ook wel écht heel zielig natuurlijk ;-). De bank afkomen is bijzonder moeilijk na legday, dus dat gaat met steunen en kreunen.

M’n ouders zijn overigens echt niet zo negatief hoor ;-)! Ze zijn juist blij dat ik m’n gezondheid belangrijk vind en dat ik goed in beweging blijf. Daarnaast lukken veel baksels ook goed, waardoor m’n moeder ook weer happy is met d’r tussendoortje voor de week. Win-win!

Herkenbaar voor jou of je ouders?

Post a Comment