hotel kamer work out
Life

Sporten op reis: tips van FIT.nl voor je hotelkamer work-out

Reizen is heerlijk. En alles wat daarbij komt kijken. Ik ben vaak vooral fan van de lokale keuken. Ik ben dan ook vaak iedere avond bij een ander restaurantje te vinden om vervolgens de hele kaart te bestellen omdat ik álles wil proberen! Ook onderweg haal ik de nodige tussendoortjes, snacks, snoepjes en koekjes.. Dat hoort erbij. Maar vaak is dat niet allemaal maar troep voor je lichaam. Suikerrijk en vet.

Je lichaam is zo’n voedselbom vaak niet gewend en de voedingswaarden van al die lekkere dingen zullen we maar helemaal achterwege laten. Je kunt dit verdoezelen onder het mom dat je op reis ook veel meer loopt, maar dat betekent niet dat al dat eten van binnen niks doet. Soms, verklaar me voor gek, doe ik wel eens een hotelkamer work-out. Aan een tafel of een stoel heb je vaak al genoeg voor wat oefeningen! Je hoeft echt geen lokale sportschool op te zoeken in je meest fancy sportpakje. Voor wat nieuwe inspiratie klopte ik aan bij FIT.nl. Personal coach Jeroen heeft tips én een gratis schema die je kunt gebruiken voor je sportsessie op reis! Ook leuk om naar te kijken overigens ;-).

Trainingstips

Met een simpel setje fitnesselastieken kun jij overal ter wereld je shape behouden. Jeroen laat in onderstaande video zien hoe je in je hotelkamer een full body work-out doet. Wil je meer inspiratie en oefeningen? Laat dan een reactie achter onder de YouTube video, wellicht kunnen ze je verder helpen!

Uit een onderzoek blijkt dat het trainen met elastische banden wel eens net zo effectief kan zijn als normaal bankdrukken met gewicht [1]. Personal coach Jeroen traint zelf op vakantie ook altijd met elastische banden als er geen sportschool in de buurt is. De banden zijn niet duur en maken een perfecte travelgadget! Bij Bol.com kun je terecht voor diverse fitnesselastieken

Gooi ze om je nek en doe push-ups, deadlifts en squats. Perfect voor de extra weerstand!

Gratis fitnessschema

Naast de bovenstaande video met elastiekbanden kun je ook een full body training doen zonder elastieken. Download hier een gratis fitnessschema om direct mee aan de slag te gaan.

Heb jij andere ideeën voor je work-out in de hotelkamer? Laat ze weten in een reactie!

Bron:
[1] Calatayud, J., Borreani, S., Colado, J. C., Martin, F., Tella, V., & Andersen, L. L. (2014). Bench press and push-up at comparable levels of muscle activity results in similar strength gains. Journal of Strength and Conditioning Research / National Strength & Conditioning Association, doi:10.1519/JSC.0000000000000589 [doi] 

Deze advertorial is in samenwerking met FIT.nl geschreven. Ik overweeg bij iedere advertorial de kwaliteit en plaats deze alleen als ik er zelf volledig achter sta. 

Post a Comment