kelp holland barrett the fit explorer
Food

De Zeewiertrend: waarvoor is Kelp precies goed?

Weer een nieuwe trend: zeewier. Ja, die groene slierten die je op het strand ziet liggen tijdens een wandeling. Daar ziet het er wellicht wat nutteloos uit and I can’t blame you. Dat is het ook, want eenmaal aangespoeld is het dood en heeft het weinig toegevoegde waarde meer voor ons. Vers zeewier daarentegen bevat veel mineralen en vitaminen waar wij ons voordeel mee kunnen doen. En als jullie mij een beetje kennen, zul je weten dat ik altijd op zoek ben naar nieuwe dingen om te testen. Dus ook de Kelp van Holland & Barrett, een blaaswier. Een hoog gehalte aan jodium is hét kenmerk voor deze groene dingetjes. Ik verdiepte me eens in wat het nou eigenlijk voor je lichaam kan betekenen.

#Nocarbs, maar wel een jodiumtekort

Het mijden van (snelle) koolhydraten is de laatste tijd iets wat je overal hoort. Slecht voor je lichaam, zeggen ze. En natuurlijk is dat ergens ook wel waar, want je lichaam heeft veel meer aan complexe koolhydraten. Om snelle koolhydraten te mijden, skippen veel mensen brood. Die bad carbs loop je daarmee wellicht mis, maar je hebt ook een grotere kans op jodiumtekort. Jodium leidt vervolgens tot vermoeidheid, een prikkelbaar karakter en minder concentratie. Die symptomen sluipen er heel langzaam in, waardoor je eigenlijk niet echt door hebt dat het daardoor komt. Tricky dus!

Om de gemiste jodium uit brood te vervangen, kun je Kelp van Holland & Barrett gebruiken. Holland& Barrett is altijd zorgvuldig in de samenstelling van hun supplementen, waardoor je zo op een goede manier de juiste hoeveelheid binnenkrijgt. Want een klein beetje is al voldoende! Dan is je jodiumgehalte weer op peil, wat een positief effect heeft op andere aspecten, zoals je spijsvertering.

Goed voor je algehele spijsvertering

Je schildklier, metabolisme, uithoudingsvermogen (sporters opgelet!) en ga maar door: Kelp heeft effect op zo ongeveer iedere stap die je broodje aflegt. Je schildklier is voor een groot deel afhankelijk van jodium, dus dan is het vrij logisch dat kelp daaraan bijdraagt. Het is de benzine. Dat heeft op z’n beurt weer effect op je metabolisme, waardoor je vochtafvoer beter zal zijn en je wellicht ook sneller af zou kunnen vallen if you want to. Het schijnt ook een goede invloed te hebben op je energie en sportprestaties, dus dat ga ik zeker eens testen! :-).

Onze eigen vervuiling tegengaan

Zoals jullie misschien wel weten, woon ik op het strand. Iedere dag zie ik zoveel afval op strand en in zee liggen dat het oprecht best een gevoelig dingetje is. En het ergste? We doen het zelf. We brouwen onze eigen plastic soep alsof het doodnormaal is en maar weinig mensen zien de gevolgen daarvan in. Waar denk je dat dat flesje terechtkomt als je een dagje op het strand hebt liggen bakken? Precies. In zee. Onverteerbaar.

Doordat wij onze kustlijn zo vervuilen, vind je ook veel vervuiling in het eten dat wij uit de zee halen. Zo neemt het kwikgehalte in onze vis steeds meer toe. Kwik is een zwaar metaal en een teveel hieraan is schadelijk voor je lichaam.

En dan is er kelp, een zeewier dat in datzelfde ecosysteem leeft als deze kwikrijke visjes. Het heeft een sterk, natuurlijk verdedigingssysteem tegen de vervuiling om zich heen. En waarmee bestrijdt je iets nou beter dan met een natuurlijke vijand? Ofwel: door af en toe kelp te nemen verminder je de schadelijke effecten die je via zware metalen kunt krijgen. Natuurlijk moeten we die plastic soep gewoon stoppen, maar tot die tijd is dit een oplossing voor je lichaam.

Kortom: Kelp is een zeewier die op veel manieren een positief effect kan hebben op je lichaam, mits je natuurlijk de juiste hoeveelheid binnenkrijgt. Ik ga het de komende tijd eens testen en kom er bij je op terug of ik effect merk! Wil je dit supplement gebruiken, let er dan op dat dit geen maaltijd- of voedselvervanging is. Het is slechts een supplement! Laat je adviseren door je huisarts.

Dit artikel is een advertorial en in samenwerking met Holland & Barrett geschreven. Dit heeft echter geen invloed gehad in de inhoud en mijn mening in dit artikel.

Post a Comment