Europa hotspots Travel

De 10 tofste hotspots in Leuven

Ken je dat gevoel dat je in een stad loopt en onderweg overal wil eten? Alles ziet er leuk, tof en lekker uit. Het ene hipstercafé na het andere, van heerlijke pancakes tot aan knusse koffiebars. In Málaga had ik dat e-norm, maar in Leuven nog veel erger. Eigenlijk heel erg onverwachts, omdat ik in m’n hoofd had dat Leuven juist best historisch was. Maar de toffe hotspots zijn hier overal, ze achtervolgen je. Een stad voor foodies! Bij deze 10 moet je een keer aanschuiven.

1. Koffie en Staal – Mechelsestraat 140

Deze mag met stip op één, want Koffie & Staal is mijn favoriet! Hij zit in een rustig stukje van de gezellige Mechelsestraat, maar over het hoofd zien doe je niet snel dankzij het toffe interieur. Die raad je misschien al: meubels met staal. And I love it. De kaart heeft allerlei healthy opties, maar je kunt ook gewoon voor de sugar rush gaan en een taartje bestellen. Fun fact: de meeste meubels zijn te koop! Grote koffer mee dus ;-).

2. Sticks & Bowls – Naamsestraat 45

Ik zei toch dat Leuven uitstekend meevaart op de lopende foodtrends? Bij Sticks & Bowls kun je terecht voor de nieuwste rage: poké bowls. Poké bowls komen oorspronkelijk uit Hawaiï en is een gerecht waar rauwe vis in combinatie met groenten centraal staat. Ben je vega of gewoon niet zo’n visliefhebber? Dan kun je ook voor een kip of tempeh versie kiezen. Ideaal! Iedere ‘smaak’ is zowel in een bowl als in een opgerolde burrito versie te krijgen. Uiteraard moet je wel met stokjes eten.

https://www.instagram.com/p/BZ1WdKADfIk/?taken-by=sticksxbowls

3. De Optimist – Vismarkt 7

Dé plek om samen te komen met familie en vrienden: De Optimist. Hun concept van foodsharing maakt dit een echte samensmelting van gezelligheid. Ook al deel ik m’n eten liever niet (what’s mine, is mine), hier geef ik zelfs aan toe ;-). Gerechtjes van over de hele wereld in een hipster-like hotspot. Love it!

https://www.instagram.com/p/BXnmYXPAayH/?hl=nl&taken-by=cafeoptimist

4. Lettuce – Tiensestraat 6

Salades vind ik altijd heerlijk in de zomermaanden. Lekker licht en vooral fris. Bij Lettuce weten ze niet beter. Healthy food in the heart of Leuven. Onverwachtse combinaties, huisgemaakte dressing en vooruit, ook voor de broodliefhebbers kun je hier iets bestellen.

https://www.instagram.com/p/BaOZFp-HTsu/?taken-by=lettuceleuven

5. MOK Roastery & Specialty Bar – Diestsestraat 165

“I don’t have a problem with coffee, I have a problem without it”, kreeg ik ooit op een tinnen bordje als cadeau. Dat zegt wel genoeg over of ik een koffie- of theepersoon ben. En ik word dus ook altijd spontaan verliefd op koffiebars. MOK is ingericht in Scandinavische stijl waar de bonen voor je neus geroosterd worden. Het is een kleine hotspot, maar wel knus!

https://www.instagram.com/p/BQ0vWYfFAU0/?taken-by=mok_coffee

6. Baracca – Tiensestraat 34

Weet je niet waar je trek in hebt, dan is Italiaans altijd de beste optie. Dat weten ze bij Baracca ook. Pizza’s uit de steenoven en té lekkere social bites. Geen bitterballen, wel heel veel andere lekkere dingen. Ik kan het heel veel moeilijker maken, maar dat is niet nodig. It’s all you need to know.

https://www.instagram.com/p/BaUSiTCgCiG/?taken-by=_baracca_

7. Lasagnerie Löven – Parijsstraat 7

Ja, echt! Leuven heeft een lasagnerie waar je… lasagne eet! Unieke versies die je in je eigen keuken niet zo snel zou verzinnen. Je kunt kiezen uit de traditionele bolognese, vis edities, vegan, pompoen.. Ongetwijfeld zit er iets voor je tussen. Je kunt het ook to-go meenemen. Voor in de koffer bij je meubels van Koffie & Staal bijvoorbeeld ;-).

https://www.instagram.com/p/BaOWkSCH34M/?taken-by=lasagnerie_loven

8. Greenway – Parijsstraat 12

Tja, als je al een pokébar, saladebar en lasagnerie hebt, dan kan een vegarestaurant niet achterblijven, toch? Inderdaad: Greenway is er daar een van. Het restaurant is licht en net zo kleurrijk als je bordje vol veggies. ‘Funky salads’, fingerfood of een beetje cheaten met vegan burgers. Ze hebben hier overigens ook falafel, so you’ve got me, Greenway…

https://www.instagram.com/p/BaBIzqxlIfv/?taken-by=greenway_foods

9. Würst – Margarethaplein 1

Geen hot dogs, maar haute dogs. Niet zomaar een hotdog, maar rijkelijk belegd en bijzondere combinaties. Jep, er is een hotdog bar in Leuven. Ik ben verliefd op het industriële karakter van Würst, de ideale ligging bij de Grote & Oude Markt en het leuke personeel. Dit is een hotspot zoals je er maar weinig ziet, weergaloos en rauw.

https://www.instagram.com/p/BZVv8HIBnto/?taken-by=wurstdogs

10. Noordoever – Vaartkom 17A

Heb jij het ook wel eens, dat je bordjes zit te vergelijken en dat je merkt dat hetzelfde broodje bij je buurman veel groter is? Meh. Oneerlijk. Bij Noordoever zal dat je niet gebeuren. Hun eten is geserveerd in buffetstijl, waardoor je helemaal je eigen bordje kunt vullen. Vervolgens weeg je het af en betaal je puur en alleen voor wat jij hebt opgeschept. Handig en vooral weer eens iets anders! Deze hotspot is overigens ook perfect voor de vega’s onder ons.

https://www.instagram.com/p/BXkSBOXFSyp/?taken-by=noordoever

Stedentrip naar Leuven

Om nou 10 hotspots in één dag te bezoeken, dat is wel een beetje enthousiast ;-). Hotels in Leuven zijn er in overvloed. Ikzelf overnachtte in Park Inn by Radisson en wauw, wat een hotel! Trendy, modern en het ontbijt is superuitgebreid en voldoet, net als deze hotspots, helemaal aan de foodtrends van nu. Daarnaast ligt het hotel pal naast het station, dus je hoeft dan niet zo te zeulen met je bagage. Zeker een aanrader! Kies je liever je eigen hotel in Leuven, see for yourself wat er is.  Aanrader is om in het centrum van Leuven te overnachten! Zo groot is de stad niet, dus gelukkig kan dat al snel.

  3 Comments

 1. Pingback: Leuven in een dag: wat te doen? | The Fit Explorer

 2. Hallo,

  Ik ben in het weekend van 6-7-8 juli in Leuven. Zijn er nog speciale dingen te doen? En wat zijn de beste cluba / bars, waar de studenten uithangen?

  Beantwoorden

  • Hi Marc, wat superleuk! Het is een heerlijke stad. Op de website van VisitLeuven vind je wat er dat weekend te doen is: http://www.visitleuven.be/nl/zien-doen
   ’s Avonds kun je het beste naar de Oude Markt gaan, daar zijn alle cafés en restaurants waar ook de studenten hun drankjes doen. Gewoon aanschuiven waar het het drukst is dus. Veel plezier!

   Beantwoorden

Post a Comment