Wat te doen in New York City met slecht weer

Een van de vervelendste dingen die je kan overkomen tijdens een vakantie of citytrip: regen. Denk je het Nederlandse weer ontsnapt te zijn, krijg je dit! Helaas hadden wij ook een paar regendagen in onze trip, maar gelukkig kun je in een stad als New York City ook heel veel activiteit onder een dak doen. Daarnaast staat NYC bekend om de metro, waardoor je ook gemakkelijk droog overkomt. Zorg wel voor een paraplu in de tas voor de stukjes lopen onderweg ;-).

1. NBC The Tour

Ik baal er zelf heel erg van dat we dit niet hebben kunnen doen, want het leek me onwijs gaaf. Bij Rockefeller Plaza vind je een bruisende plek van media en uitzendingen van NBC worden hier opgenomen. Boek je ‘NBC: The Tour’, dan kun je een kijkje achter de schermen nemen bij shows als Saturday Night Live en The Tonight Show Starring Jimmy Fallon. Je krijgt dus een complete rondleiding én je kunt de show bijwonen! Reserveer wel online je plekje van tevoren, want daardoor liepen wij dit mis.. Een goede reden om terug te gaan 😉.

2. New York Public Library

Hoeveel films zullen hier wel niet opgenomen zijn? De New York Public Library is gratis toegankelijk en immens groot. Het is het decor van films als The Day After Tomorrow en is daarom ook geliefd bij toeristen. En dan nog niet te spreken over het mooie, karakteristieke gebouw. Loop zeker even naar binnen en struin wat rond! Er is ook een tof winkeltje voor souvenirs of, uiteraard, boeken.

3. 9/11 Memorial

Het is niet de vrolijkste bezigheid, maar wel een must als je in The Big Apple bent. Plan ‘m dus ook op een dag als het regent, zodat je op mooie dagen buiten iets kunt doen. Bij het museum van 9/11 ben je zeker wel twee á drie uur zoet. Het neemt je mee van A tot Z als het gaat om de terroristische aanslagen op de Twin Towers. Heel erg indrukwekkend.

4. Natural History Museum

Dit is ook wel een museum dat op veel to-do lijstjes staat van mensen die New York bezoeken. Je bent hier ook zeker wel een tijdje zoet en ik denk niet dat ik er verder veel op in hoef te gaan.

5. Bioscoop

Huh, bioscoop? Ja! Bij ons was het een dag zó slecht weer dat we rond 16.00 uur naar de bioscoop zijn gegaan en dat was eigenlijk best een avontuurtje. In Nederland zit je hutjemutje met je benen in de nek van degene voor je, maar in New York kennen ze het begrip ‘ontspannen films kijken’ wat beter. Wij zaten namelijk in grote, leren stoelen die nog naar achter konden ook. Met een voetenbankje. Bizar! Is het dus kut weer, dan kun je hier even lekker bijkomen met een leuke film.

6. Broadway show + tour

Ja, onze favoriet: ga naar een Broadway musical! Wauw, wat was dat gaaf. Voor iedereen is er wel een musical aanwezig, van The Lion King tot aan The School of Rock. Wij kozen voor het onbekendere, maar net zo leuke Kinky Boots. Ieder theater is ingericht op één musical, wat het erg gaaf maakt. Wij vonden het een ware beleving! Je kunt er ook voor kiezen om een tour te doen en backstage te gluren. Wil je goedkope Broadwaytickets? Check dan mijn blog ‘New York on a Budget‘!

7. Chelsea Market

Voor de foodies onder ons: breng een bezoek aan Chelsea Market! Dit is een overdekte foodhall waar je de lekkerste hapjes kunt proberen. Ideaal dus voor de lunch, dan hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Iedere keuken kom je wel tegen. Ook zit er een ruimte naast met wat leuke winkeltjes waar je even kunt struinen.

8. How I Met Your Mother Café

Dit is leuk voor de How I Met Your Mother fans onder ons: McLarens Pub. Of nou ja, soort van. Het is niet de échte pub waar de serie is opgenomen, maar het is hier wel op gebaseerd. Je ziet dan ook bepaalde punten uit de serie terug in deze bar, er hangen overal foto’s van de cast en er is zelfs een HIMYM cocktailkaart. Leuk voor een korte pauze of een hapje eten.

9. Eataly

Hier liepen wij eigenlijk per ongeluk binnen (we zagen een Nutella logo!) en het voelde een beetje als Narnia. Dat je een kast in loopt en in een andere wereld komt. Hier loop je een klein winkeltje binnen en ineens sta je in hartje Italië, met overal eten, een food market en een Nutella bar (?!). Say what?!

Overnachten in New York

New York staat erom bekend dat het duur is om te overnachten en helaas kan ik dat niet heel veel beter maken. Mijn tip is vooral om iets net buiten Manhattan te boeken, vaak scheelt dat enorm in kosten! Dankzij het goede metronetwerk van de stad ben je dan alsnog binnen no-time op Times Square. Wij overnachtten in Ramada Long Island hotel. Erg basic, op loopafstand van de metro en dan ben je binnen 10 minuten in de stad. De kamers zijn prima, maar voor het ontbijt hoef je hier niet te zijn. Gelukkig heeft NYC leuke ontbijthotspots! Kijk hier voor alle hotels in New York.

Post a Comment