Europa Travel

5 redenen om yogales te nemen op surfcamp

Yoga wordt vaak onderschat voor mensen. Het voelt vaak alsof je niks doet, maar in een uurtje tijd gebeurd er van binnen van alles! Als krachtsporter heb ik vrij korte spieren gebouwd en ik kan dus zeggen dat ik aardig stijf ben. Na een paar keer yoga doen merk ik al duidelijk verschil. Je lichaam wordt van binnen gevoed zonder dat je het door hebt. Vooral als een surfer zijnde kan het je op verschillende manieren helpen en ja, het bevordert je skills! Hierbij vijf redenen waarom jij yogalessen gaat volgen op surfcamp.

  1. Alleen gecertificeerd personeel

Surfcamps als Progress zorgen ervoor dat ze alleen opgeleid personeel inhuren. Ze weten wat ze doen, hoe jouw lichaam functioneert en hoe je omgaat met bijvoorbeeld blessures. Dankzij hen heb je een effectieve training, wat betekent dat je in de ochtend een actieve sessie hebt om je lichaam op te warmen voor een dag in het water. De avondsessie is vaak gericht op het stretchen van je lichaam, om zo spierpijn te voorkomen en de spanning van de dag los te laten. Ga je naar een ander surfcamp dan Progress? Check dan wel of zij ook alleen gecertificeerd personeel inzetten.

  1. Stimuleer het herstel van je spieren en voorkom blessures

Het volgen van een yogales voor het surfen stoomt je lichaam klaar voor shitload aan actie op het water. Zo’n warming up voorkomt blessures, dus het doet je alleen maar goed. Even een uurtje voor of na je surfsessie besteden aan yoga ontspant al je spieren. Je bent een behoorlijke tijd aangespannen en actief geweest, dus je spieren zijn waarschijnlijk verzuurd, moe en nog steeds onder druk. Voed je lichaam door te stretchen, relaxen en vooral: te ademen. Dan kun je in ieder geval de volgende dag weer vol gas! Nu denk je misschien ‘van lekker bankhangen word ik ook ontspannen’, maar het doel van yoga is juist om dit bewust te doen en te voelen wat je lichaam doet.

  1. Verbeter je kracht, balans en flexibiliteit

Yoga vereist meer van je lichaam dan je zou verwachten. Net als met surfen gebruik je verschillende spiergroepen op verschillende manieren. Yoga verbetert al deze skills, zoals het balanceren op je surfplank en de mogelijkheid om snel overeind te komen. Lekker alles oprekken, op één been blijven staan en misschien zelfs ondersteboven: het is intensiever dan je denkt.

  1. Een time-out voor je koppie

Verblijven op een surfcamp is heel tof, maar je hebt ook letterlijk 24/7 mensen om je heen. Natuurlijk retegezellig, maar het is goed voor jezelf om soms even een time-out te nemen. Even een adempauze en quality time voor jezelf. En yoga is daar het ultieme antwoord op!

  1. Waarom niet?

Yogalessen bij Progress en andere surfcamps worden dagelijks aangeboden en je moet het tenminste een keer beleefd hebben. Met andere woorden: Waarom niet? Je bent er toch, dus dan kun je net zo goed voor de volledige beleving gaan. Ik kan het alleen maar aanraden!

Post a Comment