lissabon
Europa Travel

Romantisch Lissabon met je lief

Een stedentrip naar Lissabon staat al een hele lange tijd op m’n bucketlist. Gewoon voor een paar dagen. Ik hoor er zoveel leuke dingen over! Bij populaire citytrips vind ik het leuk om de stad van een andere kant te bekijken in plaats van de standaard highlights, zonder achtergrondgedachte (saahaai..). Ik vroeg dus aan De Jong Intra Vakanties dé tips om de hoofdstad van Portugal op een romantische manier te ontdekken!

Het sprookjesachtige Paleis en Park van Pena

Zoals jullie weten houd ik van een mooie hike, dus een bezoek aan het Paleis en Park van Pena gaat zeker op de planning. Deze bezienswaardigheid ligt net buiten Lissabon, maar is gemakkelijk te bereiken met de trein. Dan is het tijd voor wat klimwerk, maar dat is het meer dan waard. Dankzij het kleurrijke paleis, een unieke architectuur en de ligging bovenop een berg is het net alsof je door een sprookje loopt. Romantischer kan bijna niet dus! 😉. Neem wat lekkers mee voor onderweg en geniet ervan met het mooie uitzicht of tijdens een wandeling door het omringende park met fonteinen.

Lokaal eten in Belém

When there’s food, there’s me. Zoek de wijk Belém op voor de lekkerste Pastéis de Belém, een zoet gebakje van custard en bladerdeeg. Lokaal eten is altijd het lekkerst! In de avond is het aan te raden om de Torre de Belém te bezoeken, een historische verdedigingstoren. Als de zon eenmaal onder is, is deze mooi verlicht en kun je de rivier de Traag van bovenaf bewonderen.

Alfama: het historische hart

Iedere stad heeft een ouder gedeelte, zo ook Lissabon. Deze buurt heet Alfama. Een ritje met de iconische tramlijn kan natuurlijk niet wegblijven, dus maak er nu vooral gebruik van! 😉. Je bent hier gerust een dagje zoet met de welbekende nauwe straatjes en trappen. Een Instagram-waardige scène als je het mij vraagt. Ook kun je hier overigens echt authentiek Portugees eten. Wedden dat je tijdens je diner de traditionele fado hoort, het Portugese levenslied?

Naar Boca do Inferno voor natuurgeweld!

Zo, even klaar met het gezwijmel? Dan is het tijd voor wat meer natuurgeweld. Zet je koers richting Boca do Inferno in Cascais, waar je een ruwe, mooie kustlijn vindt. Via de grotten komt het water zelfs tot aan de bovenkant van de rotsen. Heb je trouwens ooit gehoord van de astroloog Aleister Crowley? Hij zette hier als publiciteitstunt zijn eigen dood in scène. Hmm, mocht mijn blog niet goed uitpakken… Enfin, niet erg romantisch, maar wel zeker een leuk daguitje.

Zwijmelen in Miradouros

Miradouros is Portugees voor uitzichtpunten. Portugal ligt verdeeld over verschillende heuvels en er zijn dus vele Miradouros. Vanaf deze uitkijkpunten heb je een prachtig uitzicht en ze zijn vaak kunstig betegeld met Portugees aardewerk. Neem een fles wijn mee, zoek een bankje op en geniet samen van het uitzicht op één van deze romantische plekken. Een aanrader van De Jong Intra: ga naar Miradouro de São de Alcântra, met een prachtige fontein. Romantiek gegarandeerd!

Spoken in Quinta da Regaleira

Is je fotocamera verzekerd? Mooi. Niet? Doe dat maar wel even voordat je Quinta da Regaleira in Sintra bezoekt.. Mystiek heerst namelijk in dit paleizencomplex en er gaan allerlei bijzondere verhalen in de rondte. Zo zouden film- en fotocamera’s het regelmatig ineens begeven tijdens een bezoek.. Daar wil je niet in je eentje rondlopen! 😉. De mooie locatie maakt het echter helemaal goed. Tip: sla de wenteltrap richting de waterpunt niet over!

Heb jij nog Lissabon tips? Let me know!

Deze blog is een advertorial en in samenwerking met De Jong Intra Vakanties geschreven.

Post a Comment