Hotspot malaga
Europa hotspots Travel

De leukste hotspots in Málaga

Oh wat zag ik in Málaga leuke tentjes. Ik liep de hele dag door de stad met gedachtes als ‘oh dit ziet er leuk uit’, ‘hier moeten we een keer eten’, ‘ah dit is zo gaaf!’. De. Hele. Dag. Málaga is echt een toffe plek voor mensen die van lekker eten willen genieten. Natuurlijk moet je hierheen voor de Spaanse tapas, maar eigenlijk kun je hier voor iedere keuken wel terecht. Ik heb m’n faves op een rij gezet!

  1. AlCasa Bar

Je moet ‘m maar net zien, want hij ligt aardig verstopt in een toelopend straatje, maar daarom is hij des te leuker! AlCasa Bar ligt aan de voet van de Alcazaba en je kunt hier de lekkerste crêpes eten. Of je nou van zoet of hartig beleg houdt: de kaart is onwijs uitgebreid! Het wordt geserveerd op Spaans tempo uiteraard, maar bestel een homemade lemonade en je geniet wel even. Echt, dat drankje is een aanrader met die warmte.

  1. El Pimpi

Dit is vooral een hotspot vanwege de uitstraling en decoratie. Het ziet er namelijk ónwijs leuk uit. Hangende planten, versierde muren en echte wijnvaten. Het eten is verder niet heel bijzonder, maar het is zeker de moeite waard om er even een pauze door te brengen met een kopje koffie of Sangria.

  1. BrunchIT

Schuif bij BrunchIT aan voor een relaxede break in hippe sfeer! Salades, pizza of gewoon een goed kopje koffie: dat kan hier. En alles is ook nog een organisch, dus je kunt zonder schuldgevoel aansluiten. In tegenstelling tot heel veel andere cafés in Málaga is BrunchIT juist heel strak en modern, dus je kunt ‘m eigenlijk niet snel missen.

  1. Pasteleria La Canasta

Er wordt gezegd dat dit het beste bakkertje is van Málaga en ik kan daar eigenlijk niks tegenin brengen. Ze hebben hier de lekkerste (belegde) broodjes! Je vindt dit kleine tentje op Plaza de la Constitucion. Vanwege de drukte vaak moet je een nummertje trekken. Je kunt hier een broodje to go meenemen, maar je kunt ‘m ook op het terras eten. Vooral de bagel met kip is lekker!

  1. Rincón CHE

Dit is één van de vele restaurants bij de winkelstraat en hij valt eigenlijk niet zo op. Wij schoven hier aan omdat we zin hadden in tapas en we hebben daar de beste tapas van de week gegeten. Tegen een spotprijsje van nog geen €20,- totaal, inclusief drankjes. En vol dat we zaten! Porties kostten maar €2,50, bizar eigenlijk. Je zit dan ook nog eens in een sfeervolle straat met muzikanten. Win-win.

  1. Noviembre

Vegans, foodies, glutenvrij, weet ik veel: opgelet! Jullie moeten bij de creatieve broedplaats Noviembre zijn. Dit café viel me op door een unieke en bijzondere uitstraling, op een goede manier! Een tent zoals je er maar weinig ziet. Je bestelt hier biologische producten voor een prima prijs én je hebt er een sterk Wi-Fi signaal. Voor de bloggers onder ons :-).

Overnachten in Málaga

Málaga is toeristisch dus gelukkig genoeg keuze! Op Airbnb vind je veel leuke opties voor appartementen in het centrum. Daarnaast vind je ook op Booking.com veel leuke hotels met regelmatig mooie aanbiedingen, dus zeker één om in de gaten te houden!

    3 Comments

  1. Pingback: De tofste lunch hotspots in Leuven | The Fit Explorer

  2. Pingback: Waarom je écht op stedentrip naar Málaga moet | The Fit Explorer

Post a Comment