Grixx Wereldstekker
Reistips

Reisgadget: de wereldstekker van Grixx

Daar zaten we dan: Rianne 1 en Rianne 2 in het vliegtuig naar New York City. Helemaal ready to roll. Filmpje aan, muziekje op, beetje vermaken. Dan wil ik m’n powerbank pakken om m’n telefoon op te laden. “Er zit een stopcontact onder je leuning hoor, om je telefoon op te laden!”, zegt de andere Rianne tegen me. Ik helemaal blij. Oplader pakken. In stopcontact stoppen. Lukt niet. Ploeteren. Tasten. Lampje. Spiegeltje. Shit.

Een Amerikaans stopcontact. Oooooja. Al wekenlang verheugen we ons op een citytrip naar New York City en we hebben alles wat we nodig hebben. Behalve een reisstekker, tegenwoordig een van de belangrijkste dingen. Uiteindelijk kochten we in een tabakswinkel een goedkoop dingetje van $6 die het nauwelijks deed, maar het was iets. Toch had ik wel liever gewoon een goedwerkende bij me gehad. Zo’n smarty pants ben ik nou eenmaal niet.

De knaloranje wereldstekker van Grixx

Toen kwam ik deze ineens tegen van Grixx. Hoe ideaal! Een reisstekker en USB oplader in één. Tegenwoordig laad je bijna alles per USB op, behalve je camera vaak, en met deze kan het zelfs allebei. Handig als je een reismaatje hebt, want Rianne en Rianne hebben een week gedaan met één oplader. Geen aanrader.

Grixx heeft de stekker ook niet zonder reden knaloranje gemaakt: zo valt hij lekker op. Als je aan het inpakken bent of je verlaat de hotelkamer, dan valt hij snel op en vergeet je ‘m niet.

In totaal kun je vier verschillende stekkers uit deze oplader schuiven om je Nederlandse oplader mee om te zetten. Dat betekent dat je ‘m dus in zo’n 150 landen kunt gebruiken. Tip voor als je op wereldreis bent! Het lijkt misschien een groot blok, maar dat valt best mee. Een losse telefoonoplader is kleiner, maar daar kun je ook minder mee. Daarnaast kun je met deze stekker apparaten tegelijkertijd opladen: één via de normale stekker en twee via de USB poorten. Dus eigenlijk hoef je er met een reisduo maar één mee! Verder voelt  hij stevig aan, alsof hij wel een stootje kan hebben. Voor kwaliteit hoort wat ;-).

Hoe gebruik je het?

Aan de zijkant zitten vier schuifjes. Als je deze opzij schuift, dan komt er één wereldstekker eruit. Deze zijn passend voor landen in/rondom Europa, het Verenigd Koninkrijk, Australië, China, de Verenigde Staten en Japan. Aan de bovenkant vind je twee USB ingangen. Zoals ik al zei kun je dus 3 apparaten tegelijk opladen. Su-per-han-dig. Als je ‘m in het stopcontact doet, dan gaat er een lampje branden. Zo weet je tenminste dat hij z’n werk doet.

Wil jij ‘m ook?

De stekker is verkrijgbaar bij diverse elektronicazaken voor €39,99. Je kunt hier meer lezen over het product. Dit product is gesponsord ontvangen.

Post a Comment