sos kinderdorpen
Reistips

6 dagen door Oeganda trekken? Ga mee met SOS Kinderdorpen!

Reizen zit me in het bloed. Dat is algemeen bekend en ik ben dan ook iedere reis weer dankbaar. Dankbaar dat ik de tijd heb om ertussenuit te gaan en dat ik het me kan veroorloven om even niet te werken. Dat ik een ticket kan betalen om naar de andere kant van de wereld af te reizen en mijn eigen mooie landje achter te laten: alsof het niets is. Elke keer weer word ik met open armen ontvangen, of het zou in de bush van Zimbabwe is of in de concrete jungle van New York City. Thuis kom ik in een warm bad van m’n ouders die Hollandse pot hebben klaargemaakt, smachtend naar mijn verhalen.

En verhalen heb ik. Tijdens mijn reis door Zuid-Afrika en Zimbabwe ben ik aardig wakker geschud. Natuurlijk wist ik van tevoren wat ik er aan zou treffen: vervallen krotten die als huizen dienen, kinderen in kapotte, niet-passende kleding en verwaarloosde kittens op straat. Maar als je het dan met je eigen ogen ziet.. Als het dan ineens zo, voor je neus, plaatsvindt.. Dat is slikken. Je hoopt altijd dat het wel meevalt en het is zo ver van je bed, maar het is de realiteit. Het is echt zo erg als dat je hoort, die mensen daar zijn in nood. Maar wij, met z’n allen in dit kneuterige Nederland, staan in de macht om daar iets aan te veranderen. Samen met SOS Kinderdorpen ga ik die strijd met je aan.

De Family Challenge – Brothers & Sisters Edition van SOS Kinderdorpen

Je familie is altijd je basis. Het is eerste wat je tegenkomt op de wereld en het zal altijd een houvast blijven in je leven. Hoe bijzonder zou het zijn als je samen een onvergetelijke reis kunt maken? En niet zomaar even een vakantie naar een all inclusive resort, nee, een 6-daagse trekking door de Mountains of the Moon in Oeganda: het Rwenzori gebergte.

Heb jij een sterke band met je broer of zus en zijn jullie samen klaar voor avontuur? Dan is de Family Challenge – Brothers & Sisters Edition iets voor op de bucketlist. Zes dagen lang gaan jullie letterlijk door pieken en dalen, via de Kilembe Trail naar Weismann’s Peak op maar liefst 4.620 meter hoogte. “Maar ik heb helemaal geen hike ervaring!”, hoor ik je denken. Maar je hebt wel benen, en dat is voldoende! SOS Kinderdorpen helpt je voorbereiden om deze challenge goed af te ronden, dus geen zorgen.

Onderweg kom je de meest schilderachtige uitkijkpunten tegen, de mooiste valleien en kun je een duik nemen in bergmeren. Daarnaast bezoek je projecten van SOS Kinderdorpen zodat je met eigen ogen kunt zien waar het geld naartoe gaat. En nee, ik wil dit niet aan je verkopen – ik heb gezien hoe mooi Zimbabwe is, en ik weet zeker dat dit tenminste op hetzelfde level zit. Plus, hierbij help je mensen die jou nodig hebben.

Negeer nood niet!

Nu weet ik meteen je volgende vraag. “Hoe help ik hier SOS Kinderdorpen dan mee?”. Well, onderweg kom je dus in dorpen waar je het werk van deze organisatie met eigen ogen ziet. Je maakt kennis met families en kinderen die al een helpende hand hebben gekregen van SOS Kinderdorpen. Daarbij wordt je gevraagd om €3000,- aan donaties te werven voor je deelname. Dat klinkt waarschijnlijk al een onhaalbaar bedrag, maar geloof me: het is goed te doen. Als het onmogelijk was, dan zou dit niet het target zijn. Dan komen we namelijk nergens. En natuurlijk helpt SOS Kinderdorpen je hiermee op weg! Je kunt de leukste acties opzetten om geld binnen te krijgen. Misschien kun je dingen maken en verkopen, een evenement organiseren of misschien iets regelen binnen je sportclub? Alle donaties die jij weet te werven, zorgen ervoor dat Oegandese kinderen kunnen opgroeien bij een familie, net zoals jij en ik hebben kunnen doen. Dat is iets wat ik in iedereen gun, in ieder geval.

Voor meer informatie

Deelname aan zo’n intense reis is natuurlijk niet even iets wat je 1-2-3 besluit te doen. Daarom zijn er een aantal informatieavonden ingepland:

Woensdag 3 mei – 19:00 – Utrecht (Lazuli, Oudegracht 243)
Maandag 8 mei – 19:00 – Webinar (online)
Maandag 15 mei – 19:00 – Den Haag (The Student Hotel, Hoefkade 9)
Maandag 29 mei – 19:00 – Amsterdam (SOS Kinderdorpen, Maassluisstraat 2)

Je kunt hier ook een informatiebrochure aanvragen. Ben je meer visueel ingesteld, check dan het onderstaande filmpje om een beter beeld te krijgen van deze reis. Zien we jou in Oeganda?

Dit artikel is geschreven is samenwerking met SOS Kinderdorpen

Gear voor een outdoorvakantie hiervoor vind je bij Decathlon!

Post a Comment