5 netflix tips sport
Blogs Life

5 Netflix tips die je aan het sporten zetten

Bah. Koud buiten. Warm voor de openhaard. Glad buiten. Omkleden. Jezelf van de bank krijgen en naar de sportschool gaan is soms bést een dingetje. Vooral in de winter, als je alles wilt behalve naar buiten gaan. Als je er eenmaal bent is het meer dan prima, maar dan moet het wel zo ver komen. Motivatie zoeken op Instagram en Pinterest gaat na een tijdje ook wel weer vervelen, dus dan maar een andere manier van sportmotivatie krijgen voor je beach body: Netflix!

Oké, het duurt allemaal wel wat langer en je moet er wat meer tijd voor hebben, maar deze Netflix tips zijn echte aanraders, vooral op langere termijn. Nieuwe doelen zetten, zien hoe ver je kunt komen. Check deze 5 Netflix docu’s als je inspiratie wil opdoen voor je training, motivatie nodig hebt of nieuwe goals wil opzetten!

1. The Fittest On Earth: The Story of the 2015 Reebok Crossfit Games

Dit is echt mijn nummer 1. Eén keer per jaar organiseert Reebok de Crossfit Games: vijf dagen met een aantal events, of work-outs, welke moeten resulteren in de fitste man en vrouw op aarde. In 2015 is hier een hele documentaire over gemaakt, waarin een aantal atleten gevolgd worden en waarin zij vertellen hoe zij het ervaren. Overwinnen ze de blessures, kunnen ze dealen met het verlies en wie mag zich uiteindelijk de fitste op aarde noemen? Must watch! Binnenkort komt overigens een nieuwe docu uit.

2. Froning: The Fittest Man in History

Deze lijkt heel erg op The Fittest On Earth, alleen is dit het verhaal van één deelnemer. In deze film uit 2015 vertelt hij z’n hele verhaal: hoe hij is begonnen met Crossfit en zijn hele weg richting de Reebok Crossfit Games. Eigenlijk moet je deze kijken voordat je The Fittest On Earth gaat kijken, maar persoonlijk vind ik die gewoon beter. Ga je echt voor de verhaallijn, dan je ze dus omdraaien. Het bijzondere hieraan is dat ze hem nieteens de ‘fittest on earth’ noemen, zoals je genoemd wordt bij het winnen van de games, maar ‘the fittest man on earth’. En nu mag je zelf lekker kijken waarom.

3. Every Second Counts

Nóg een Crossfit film.. Maarja, wat kan je dan ook meer motiveren van atleten die alles kunnen: hardlopen, sprinten, hordelopen, gewichtheffen, touwklimmen, handstanden: ze lijken nergens in gelimiteerd. In 2009, tijdens de tweede Crossfit Games, worden een aantal atleten gevolgd. Ook hier gaat het weer om hun weg naar de Games, maar toch blijft het gaaf om te zien.

4. Hoop Dreams

Twee basketballers, één droom: aan de top basketballen! De docu Hoop Dreams neemt je mee van de schoolpleintjes naar het professionele basketballeven, met vallen en opstaan onderweg. De motivatie en dedicated is te gek! Doorzetten. Alles draait om doorzetten en niet opgeven als je je dromen waar wilt maken. Door deze docu wil ik overigens ook zó graag weer gaan basketballen..

5. T-Rex

Volg kickbokster Clarissa Shields in haar journey to the top. Ze is de eerste vrouwelijke bokster die een Olympische titel weet binnen te slepen en dit verhaal neemt je volledig mee in haar leven, alsof je er deel van uitmaakt. Het is een bikkel, die Shields, dat zeker! Emotionele binding gegarandeerd.

Heb jij andere suggesties die niet in deze lijst staan, maar hier wel in thuis horen? Let me know!

Post a Comment