hotspot zuid-afrika kauai
Blogs hotspots Reistips

Healthy hotspot in Zuid-Afrika: KAUAI

Zuid-Afrika, Zuid-Afrika.. wie wil er tegenwoordig nou niet naar Zuid-Afrika? Helemaal niet zo gek ook. Het landschap is adembenemend, de Nederlandse rush is far from present waardoor je de hele dag op je luie reet kunt zitten en de mensen zijn aardig. Ik kon natuurlijk niet achterblijven :-). Waar ik heel benieuwd naar was, was de Afrikaanse keuken. Hoe die er traditioneel gezien precies uit ziet wil ik graag een keer in een ander blog uitleggen, maar tijdens m’n zoektocht naar leuke tentjes en goede maaltijden kwam ik KAUAI tegen. En eigenlijk is het ver van Zuid-Afrikaans eten.. maar dat maakt niet uit! Het is een hele healthy hotspot, verspreid over het hele land. Reis je dus af naar dit mooie stukje Afrika, make sure to pass by. Oh, en het overigens ook gewoon heel erg leuk om even hun menu te checken voor inspiratie in je eigen keuken.

Over KAUAI

KAUAI is bedacht door drie Californische studenten en tot nu toe hebben ze 150 locaties, voornamelijk langs de kust. Hawaiïaanse invloeden zijn duidelijk zichtbaar in hun concept en als strandliefhebber heb ik daar uiteraard totaal geen problemen mee! Bij KAUAI draait het allemaal om gezond en vers eten met de juiste voedingswaarden. Het doel van KAUAI? Een food revolutie starten in Zuid-Afrika.

healthy hotspot zuid afrika kauai

Op het menu: wraps, shakes, bowls en salades

Of het nou voor je ontbijt, lunch of een licht diner is: genoeg keuze. Ik ben zelf helemaal gek van de Choc-Nut Bircher Muesli, een bak (nouja, meer een schaal..) yoghurt met havermout, banaan, cacao nibs, cashews, dadels, chia zaad, kaneel én honing. Yum! Als je niet zo’n yoghurtfan bent of uit moet kijken met lactose, dan kun je ook toast bestellen met avocado, ei of een van de vele wraps.

Voor de lunch hadden wij vaak deze wraps en het klinkt allemaal zo makkelijk, maar toch krijg je ze thuis nooit zo lekker. Van hele simpel sla-wraps tot de pittige chipotle wrap en zelf samengestelde variaties. Je kunt alles ook glutenvrij en veggie bestellen en al het vlees is halal-certified. De salades spreken voor zich lijkt me: heel veel verse veggies in allerlei kleuren!

Bij een lekker ontbijt/lunch/diner hoort natuurlijk een lekker gezond drankje. Smoothie tijd! Veggie smoothie, superfood smoothie, raw juices of misschien een protein shake? Jaja, mét whey. Goed voor de gains. Houden we van. Koffie hebben ze overigens ook gewoon hoor :-).

Check hier het volledige menu. De prijzen zijn in Zuid-Afrikaanse Rand en als je je afvraagt hoe duur dat allemaal in godsnaam is: momenteel staat €1,- gelijk aan 14 ZAR (januari 2017). Een Harvest Wrap van 48 ZAR is dus ongeveer €3,30.

Stores

Check de website om te kijken of er een store zit die bij jouw reisplanning past. Ik heb de stores in Durban & St Lucia bezocht en met pijn in m’n hart liep ik die op Durban Airport voorbij.. Trust me; het is een bezoek waard! Ik ga er verder ook niet teveel woorden aan vuil maken. Het is allemaal erg betaalbaar (vooral als je voor veggie gaat, dat scheelt oprecht veel) en het is gewoon te lekker om over te slaan. Aanrader!

healthy hotspot zuid afrika kauai

Post a Comment