Life Travel

Op naar Zuid-Afrika! + Reisplanning 2017

Waaaa! Het is bijna zo ver. Maandag stap ik in het vliegtuig. Naar Zuid-Afrika. Hoe bizar vet! Normaal ben ik echt niet zenuwachtig voor een reis, omdat ik vrij vaak ga, maar deze keer toch wel. Waarom? Geen idee. Vertel jij ’t maar. Het is verder dan waar ik ooit ben geweest en ik zie allerlei foto’s voorbijkomen van klasgenootjes. Wat ik wel even wil zeggen, voor ik het vergeet, is dat deze maand dus (waarschijnlijk) erg weinig blogs online zullen komen. Omdat het eerste deel van de reis onderdeel is van schoolonderzoek en ik het tweede deel vrijwel geen internet heb, denk ik niet dat twee blogs per week haalbaar is.. Sorry! Wil je wel op de hoogte blijven? Dan kan dat via de Facebook pagina van mijn projectgroep en ons gezamenlijke blog. Onwijs leuk als je mij/ons daarop blijft volgen! Mijn eigen verhalen volgen natuurlijk achteraf en ik wil proberen om af en toe wat vlogs op m’n eigen Facebook pagina te zetten.

De eerste twee weken: Zuid-Afrika

Dinsdag 6 december land ik in Johannesburg, de grootste stad van Zuid-Afrika. Niet eens de hoofdstad, wat ik overigens wel dacht.. Research, Rianne, research.. Anyway, we brengen hier een bezoek aan Soweto en verblijven een nachtje bij een lokale familie. Best spannend, aangezien het heel andere mensen dan hier zijn, met heel andere gewoontes en heel andere levensstijlen.. Maar ook echt onwijs interessant! Hierna gaan we naar Hazyview, dé plek met het bekende Kruger Park waar natuurlijk een safari niet weg kan blijven. We brengen ook een paar nachten door in Swaziland, dus eigenlijk bezoek ik nóg een land. Richting St Lucia komt het eind in zicht en onze laatste bestemming is Durban. Een pittige reis dus met veel autorijden.. How I love that. Kuch. Maar dat is slecht deel 1 van de totale reis.

Daarna: Zimbabwe!

‘Wat moet je nou weer in Zimbabwe?’ – Iedereen, 2016. Ja, dat zou ik zelf ook zeggen als iemand dit aan mij zou vertellen. Ik heb daar eigenlijk wel een heel simpel antwoord op: de tante van mijn vriendinnetje Jay woont er. Punt. Goede reden toch? Het is makkelijk, ze zit op een toplocatie en Jay kan Kerst bij haar familie doorbrengen. We verblijven hier midden in Hwange National Park, in Sable Sands Lodge, een van de hoogtepunten van Zimbabwe met veel wilde dieren en safarimogelijkheden. Wat dan hét hoogtepunt van Zimbabwe is? De Victoria Falls! Hier vieren we Oud & Nieuw en daarna gaan we weer naar huis. 4 januari zet ik (als het goed is) weer voet aan Nederlandse bodem.

Reisplanning 2017

Ik begin 2017 dus lekker in Zimbabwe. Kunnen niet veel mensen zeggen hè? Ik zit er eigenlijk aan te denken om er een traditie van te maken – Oud & Nieuw in het buitenland vieren. Vorig jaar was ik in Zweden en eigenlijk heb ik gewoon niet zoveel met deze feestdag. Ik voel geen belang om ervoor thuis te blijven, dus waarom niet ieder jaar ergens anders heen? Ik vind het wel wat!

Enfin, wat ga ik nog meer doen in 2017? Ik heb hier helaas (nog) geen ellenlange lijst, maar er staan wel wat leuke dingetjes gepland. Zo besloot ik met mijn beste vriendinnetje Rianne binnen een dag om tickets te boeken naar New York City. Voor €360,- retour kun je dat niet laten liggen toch? Dus 27 maart gaan wij een weekje The Big Apple verkennen! Ik hoor graaag al jullie tips!

Aangezien ik vanaf eind januari in mijn scriptieperiode zit, kan ik niet zomaar op reis. Jammer, maar het is wat het is. Wél kan ik direct na het inleveren van m’n scriptie weg. En wie zou ik zijn als ik dat niet ga doen? ;-). In juni reis ik daarom, samen met m’n moeder, af naar Málaga voor wat dagen ontspanning en cultuur.

Zo, leuke leuke leuke dingen ben ik ben supersiked voor maandag. Gelukkig is de tijdzone tussen Nederland & Zuid-Afrika maar één uur verschil, dus geen jetlags :-). Een maandje weer even met m’n backpack op stap en uitkijken naar New York en Málaga. Het kan slechter, toch?

Post a Comment