hotspots Reistips

4x healthy hotspots in Amersfoort

Volgens mij is het onderhand algemeen bekend: ik houd van eten. Ik hoor soms wel eens mensen zeggen, ‘oh, ik ben helemaal vergeten te eten vandaag’. Hoe dan?! Ik plan mijn dag in op basis van eten. Ik kijk uit naar het volgende eetmoment. Hoe kun je in vredesnaam vergéten te eten? Sorry, ik kan daar echt niet bij met m’n hoofd.. Food addict much?

Dat gezegd te hebben, heb ik weer lekkere hotspots voor je! In een eerder blog gaf ik je al tips om gezond te lunchen in Haarlem en nu krijg je m’n lijstje van Amersfoort. ‘Huh, Amersfoort?’. Ja! Deze stad (die overigens precies in het midden van Nederland ligt) is onwijs in opkomst en heeft veel meer te bieden dan dat je zou denken. Ook qua hotspots volgt deze stad de trends en kun je lekker gezond, biologisch of veganistisch lunchen. Zie hier: healthy hotspots in Amersfoort. Ik hoop voor je dat je al gegeten hebt, want je gaat hier gegarandeerd honger van krijgen.

SEM Sla en Meer


Salade, salade, salade! Maar niet zomaar, want het heet niet voor niks ‘.. en meer’. Bij SEM kun je je hele salade zelf samenstellen, dus je kunt er niet meer onderuit dat je het niet lekker vindt. Eerst kies je je slasoort, dan je dressing, gevolgd door vulling, groente en toppings. Superlekker! SEM werkt met biologische en veelal streekproducten, dus zo draag je ook nog je steentje bij aan de wereld. Geen salade fan? No worries: ze serveren ook soepen en een aantal broodjes.

Bindicafé

https://www.instagram.com/p/BLLl9NYh_i9/?taken-by=bindicafe
Oh, wat word ik blij van dit restaurant. Die kleuren, de sfeer.. het geeft me een beetje het gevoel alsof ik in ergens in Azië ben. Bindicafé is opgericht door de liefde van Alex en Lynn voor veganistisch eten. Voor veel mensen klinkt veganistisch misschien saai of moeilijk, maar zij laten graag zien dat het juist onwijs lekker en veelzijdig is. Iedere week is er weer een ander menu en er is voor vrijwel iedere voedseltoleratie een optie. Tip van eigenaar Alex: de  unieke Bindiburger. I like! 

Brood & Zoets

Oké, geheel healthy is deze hotspot ook weer niet, maar ik kon hem niet weglaten uit dit lijstje. Brood en Zoets zit in een schattig pandje en het is op dezelfde manier ingericht: lief en schattig. Met liefde wordt hier van alles voor je klaargemaakt: broodjes, taarten, kopjes koffie en uitgebreide high teas. Daarbij serveren ze ook vegan, suikervrije, glutenvrije én lactosevrije gerechten. Dan mag ‘ie hier toch echt wel tussen staan.

Wit Lof

Hotspot Wit Lof Amersfoort

Wit Lof heeft dus geen Instagram, dus een fotootje gepikt van hun Facebook pagina. Sorry.

Ik vind deze alleen al leuk vanwege de naam. Wit Lof. Witlof. With love. Leuk hè? Maar gelukkig kunnen we hier veel meer bestellen dan witlof, hoor ;-). Heb je een drukke werkdag gehad, dan kun je hier even langs wippen, het is namelijk een afhaal- en bezorgrestaurant. Net zo makkelijk én net zo lekker. Vers eten hoef je namelijk niet altijd geserveerd te krijgen in een restaurant, je kunt het ook gewoon mee naar huis nemen. Fun fact: Wit Lof bezorgt met elektrische scooters. Dat is nog eens een complete experience maken van je bedrijf.

Weet jij een leuker en/of gezonder plekje om te lunchen in Amersfoort? Of is er een nieuwe geopend die hier nog niet tussen staat? Let me know!

Post a Comment