Blogs Reistips

De Reizigersbijbel: Lonely Planet’s Ultimate Travelist

Wie heeft tegenwoordig geen bucketlist meer? Naarmate reizen steeds makkelijker en populairder wordt, worden bucketlists unieker en langer. We willen niet meer naar de Eiffeltoren en de Big Apple, we willen verder dan dat! In meer dat 300 pagina’s voegde Lonely Planet ze samen: de 500 beste bestemmingen om te bezoeken, met ranking en al. Hét boek voor iedere reiziger dus, want het is eigenlijk je direct je bucketlist. Een beetje de Bijbel voor reizigers, als ik dat zo mag zeggen! Ofwel, The Ultimate Travelist.

Wie heeft tegenwoordig geen bucketlist meer? Naarmate reizen steeds makkelijker en populairder wordt, worden bucketlists unieker en langer. We willen niet meer naar de Eiffeltoren en de Big Apple, we willen verder dan dat! In meer dat 300 pagina’s voegde Lonely Planet ze samen: de 500 beste bestemmingen om te bezoeken, met ranking en al. Hét boek voor iedere reiziger dus, want het is eigenlijk je direct je bucketlist. Een beetje de Bijbel voor reizigers, als ik dat zo mag zeggen! Ofwel, The Ultimate Travelist.

Mag ik een fotografiecursus?

Lonely Planet staat bekend om het uitlichten van ongebaande paden, uitdagende routes & tips van locals. In dit boek staan dan ook vele highlights van steden die je niet mag overslaan. Je hebt dus echt een complete overview van álles. Superleuk dus om alles af te strepen in het boek, kijken hoe ver je kunt komen! Bij iedere bestemming staan onwijs mooie en spotzuivere beelden, zoals je van Lonely Planet gewend bent. Bizar. Wie doet mij even een fotografiecursus bij ze?

Overal staat uitleg bij over wat het is, waar je het kunt vinden en waarom je deze moet bezoeken. Als kers op de taart zit er ook een uitvouwbare kaart bij, waar de top 100 op weergeven is. Heel gaaf, in vintage stijl. Eentje om boven je bed te hangen!

500 locaties ranken... Hoe dan?!

Als er een baan bestond om dit boek, op basis van eigen ervaringen, samen te stellen, doe ik dat onbetaald! In feite heeft Lonely Planet uit iedere guidebook de highlights gehaald. Iedere opvallende attractie werd opgeschreven, wat tot een lijst van duizenden bestemmingen bestond. Toen werd de community van LP erbij gehaald om op hun top 20 te stemmen – dus misschien heb jij zelf ook wel meegewerkt aan dit boek? Op basis daarvan, samen met gekke algoritmes, is er uiteindelijk een top 500 uitgekomen, allemaal samengebracht in dit schitterende boek. Want echt, dat is hij.

Wat staat er op 1?

Dát ga ik natuurlijk niet zeggen! ;-). Het ligt in ieder geval niet op ons continent. Ik vind het gaaf dat er specifieke bezienswaardigheden zijn opgenomen en niet slechts een plaats of een land. Zo staat de ‘Valley of Kings’ in Egypte op 82 en ‘Glover’s Reef’ op 368. Geen Eiffeltoren, Berlijnse Muur en de Big Apple, maar net even een stapje verder dan dat (misschien staan die er wel tussen hoor – ik heb nog niet alle 500 locaties gelezen).

En ja, ook Nederland komt erin voor. Je vindt in dit boek onder andere het Anne Frank Huis, het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum terug.

Kijken, kijken, en wél kopen?

The Ultimate Travelist van Lonely Planet is te koop bij Bol.com:

    5 Comments

  1. Pingback: The Book of Everything: zo kun jij de wereld aan | The Fit Explorer

  2. Pingback: Mijn 4 favoriete reisboeken | The Fit Explorer

  3. Pingback: Op vakantie met een huurauto? Lees dit! | The Fit Explorer

Post a Comment