Life

Een kijkje in mijn strandhuisje

Na mijn blogpost over waarom wonen op strand zo heerlijk is, kreeg ik veel vragen over het huisje zelf en hoe dat er dan uit zag. Plus, de gemiddelde Nederlander vindt het heerlijk om even in het huis van een ander te spieken. Vandaar dan ook dat ik heb besloten om jullie een kijkje te geven in mijn strandhuisje! (sorry voor de slechte kwaliteit van de foto’s, moest even met een telefoon!)

Huisje

strandhuisje8Alright, ons huisje staat op het strand van Wijk aan Zee, richting de pier tussen Velsen en IJmuiden. Mijn ouders hebben elkaar op strand ontmoet, waarop ze een aantal jaar later samen een huisje kochten/bouwden. Vanaf mijn geboorte woon ik hier, samen met hen en m’n zus (al is zij er niet vaak). Het huisje wordt rond april het strand op gereden, waar we ‘m op zijn plek opbouwen. Dat is nogal een werkje, als je nagaat dat hij waterpas moet staan, er vlonders bij moeten komen en een serre. En dan nog alle bedrading, riool en ga zo maar door. M’n vader neemt er dan ook altijd een week voor vrij, zodat alles snel gedaan is. Eind september moeten we weer afbreken en gaat het huisje weer naar de winterstalling.

Woonkamer

Strandhuisje3 Zoals je ziet is vrijwel alles gewoon één ruimte. Links in het gangetje is de badkamer & rechts is mijn slaapkamertje en de opberg. Rechts zie je een stukje van de bank – dit is een bedbank waar mijn ouders slapen. In het gangetje is ook een luik naar een minizolder. Jaja, we hebben een zolder! Al heb ik eerlijk gezegd geen idee wat daar precies ligt. Vooral oude troep, denk ik. Stroom? Voorheen hadden we zonnepanelen met accu’s, maar sinds een paar jaar hebben we normale elektriciteit zoals in een ‘normaal’ huis.

Serre

Strandhuisje1Le serre und mi papi! De serre heeft mijn vader een aantal jaren geleden zelf aangebouwd. Daarvoor hadden we alleen het huisje die op de bovenste foto te zien is. Toen was de badkamer een deel van het slaapkamertje en stond de keuken op de plek van de badkamer. M’n ouders wilden graag meer ruimte, dus vandaar dat we er een serre bij hebben gebouwd. Scheelt heel veel!

Keuken

De keuken is niet om te klagen – we hebben alles. Een grote koelkast + vriezer, twee (!) koffiezetapparaten, een oven. Niet iets wat veel mensen verwachten, maar het is ook alweer 2016. Oh, en daar links de SMART-tv. Want stel je voor dat je geen Netflix kan kijken op strand.

Hoe dat met het internet gaat? Een bedrijf, Beach Online, heeft palen met ontvangers voor Wi-Fi bereik geplaatst op strand. Je kunt kiezen tussen verschillende abonnementen, van één dag tot een seizoen. Hiervoor krijg je codes om in te loggen en voila! Internet!

Slaapkamer

Strandhuisje10We hebben een stapelbed dat ietsje korter is dan een normaal bed (volgens mij 1.80m). Het bovenste bed is vooral opslag geworden aangezien m’n zus er nooit meer slaapt. Onder mijn bed is het een drank- en voedselopslag. Links van het kamertje staan nog twee kasten & een spiegel, maar het is een beetje een troep altijd hier.

Badkamer

Strandhuisje5Ik weet niet of jullie dit nou echt willen zien, maar goed. De badkamer! Een normale wc, dus geen gat in de grond – no worries! Links daar is de geiser. Zonder geiser geen warm water en hij werkt dan ook op gasflessen die buiten staan onder een afdakje. Helemaal links is nog de douche.

Achtertuintje

Strandhuisje6Dit is ons uitzicht vanuit de achterdeur. Ieder huisje heeft een vlonder en deze zijn gescheiden met schuttingen. Het is wegens veiligheid niet meer toegestaan om je hele vlonder rondom af te schermen, dus de achterkant is gewoon open. Best gezellig, want iedereen begroet je even als ze langslopen! We hebben een loungeset, picknick tafel & eigenlijk alles om goed te chillen.

Achterkant

Strandhuisje7Op strand draait het niet om de schoon- en netheid van het huisje en dat is hier aan alles te zien. Sorry for the mess! Onze solar douche (nature friendly life enzo) is kapot, dus die staat op een box met zwemvesten en anders spul dat we eigenlijk niet gebruiken. Verder gewoon een opbergkast met gereedschap, weinig bijzonders. Links van het huisje is een poort, zodat we niet steeds door het huisje hoeven te lopen om naar voren en naar achter te gaan.

Uitzicht

Strandhuisje9 Zo, nog even m’n uitzicht! Hiermee word ik iedere ochtend mee wakker en misschien snap je dan waarom ik het zo fijn vind. Wil je weten waarom nog meer, dan kun je m’n vorige blog lezen over het strand.

Ik hoop dat ik jullie vragen over mijn strandhuisje heb beantwoord en dat jullie nu weer een beetje beter snappen waarom ik verliefd ben op deze plek. Houd je vooral niet in als je nog iets wil weten! Heb jij ook een vakantiehuisje?

Liefs,

Rianne

    2 Comments

  1. Ik was altijd al benieuwd hoe zo’n strandhuisje er van binnen uit ziet en hoe groot het is. Het lijkt mij heel fijn om in de zomer over een strandhuisje te beschikken.

    Beantwoorden

  2. Pingback: Overnachten in Kijkduin Strandhuisjes | The Fit Explorer

Post a Comment