Life

Waarom wonen op strand zo fijn is

Hoe vaak heb ik het wel niet gehoord. ‘Huh, echt óp het strand?’, ‘wat doe je daar nou de hele dag?’, ‘ga je niet op zomervakantie?’.  Mijn ouders stonden er zelfs mee in de Margriet. In de zomermaanden woon ik op het strand van Wijk aan Zee, al mijn hele leven. Omdat dit iets is wat niet vaak voorkomt, weten veel mensen totaal niet wat ze ervan moeten denken. De één vindt het geweldig, de ander vraagt zich af waarom ik met een hittegolf geen zin heb om naar de stad of dat ene openluchtzwembad te gaan. Het strand is mijn thuis, het is heerlijk en ik had me geen beter zomerhuisje kunnen wensen.

 1. We zijn één grote familie
  Mijn ouders zitten al van jongs af aan op strand, ze hebben elkaar hier zelfs ontmoet (uhoh romantic life story guys). Veel mensen die zij in hun puberperiode leerden kennen, wonen er nu ook nog steeds. Net als wij! En ik ben weer opgegroeid met hun kinderen. Iedereen kent elkaar en het voelt echt als één grote familie. We letten op elkaars huisdieren, op wat er gaande is en nothing is safe. Oplader nodig? Buren hebben er vast één. Houd je vader de wc bezet? Dan loop ik wel even naar m’n tante. BBQ met z’n alle? Schuif maar aan! Easy.
 2. Niks moet
  Dat gevoel van niks moeten. Je moet geen boodschappen doen (oké, is misschien een keer in de paar dagen wel handig), de auto hoeft niet gewassen te worden, de ramen hoeven niet gelapt te worden. Het huisje zit toch onder het zand. ‘We zijn op het strand’, luidt het excuus om vrijwel alle huishoudelijke taakjes uit te stellen. Iedereen gaat lekker z’n gang en doet waar hij zin in heeft. Wat we zoal doen op een dag? Zonnen, boekje lezen, naar de pier wandelen, ‘klepperen’ (beach ball), drankje doen bij elkaar. Genoeg te doen hoor!
 3. Buiten zijn
  Ik houd van buiten zijn! Frisse lucht, zonnetje. Ons huisje is 28 m2, dus je kunt je wel voorstellen dat met z’n alle binnenzitten erg knus is. Schijnt het zonnetje, dan zitten we dus altijd buiten. We hebben een loungeset, ligbedjes, zitzakken. Ja, dat zonnetje, daar houd ik wel van.
 4. Ik kan dragen wat ik wil
  en niemand die daar raar van opkijkt. Hoe vaak heb ik al niet in m’n godsgruwelijk lelijke drollenvanger (zo noemen we zo’n broek met een laag kruis hier) het strand over gebanjerd, met een knot van net gewassen haar midden op m’n hoofd. Niemand maakt het wat uit, als het maar comfortabel is. En dat betekent dus ook dat, wanneer iemand mij meevraagt om op stap te gaan, ik héél veel moeite moet doen om er fatsoenlijk uit te zien. En dat strandritme maakt me erg lui..
 5. Het is echt niet zo back to basic als dat je denkt
  We hebben ook gewoon een televisie (smart zelfs), Wi-Fi, een Dolce Gusto én een Senseo koffieapparaat (don’t ask my why) en een oven. En nee, onze wc is geen gat in de grond, maar een wc-pot met riool. Het is echt niet zo back to basic als dat je zou denken. Niet meer althans, vroeger natuurlijk wel. We hebben gewoon alle gemakken van een normaal huis bij de hand, maar dan op een wat kleiner oppervlak en in een houten huisje.

Heb je zelf een zomerhuisje en herken je je hierin? Of snap je nog steeds he-le-maal niet waarom ik mijn zomer hier spendeer in plaats van aan de Spaanse costa? Let me know!

IMG_2533
<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/18215631/?claim=fbtzy4yfdzs”>Follow my blog with Bloglovin</a>12819295_10205509346043546_7190050245093448373_o

  8 Comments

  • Hi Anouk! Dat snap ik heel goed.. Ik weet ook dat ik heel veel mazzel heb dat ik hierover kan schrijven! Mocht je een keer in Wijk aan Zee zijn, kun je altijd even een berichtje sturen 🙂

   Beantwoorden

  • Hi! Dat is het ook absoluut zeker hoor. Sterker nog, ik ben liever in het buitenland dan in Nederland. Ik ga alleen zo min mogelijk in augustus weg en zoveel mogelijk daarbuiten :-). Lekker profiteren van beiden!

   Beantwoorden

 1. Ik was laatst in wijk aan zee het is heerlijk om er even uit te zijn en ik vind het eignelijk wel tof je kan tenminste heel de tijd lekker naar het strand!

  Beantwoorden

 2. Pingback: Een kijkje in mijn strandhuisje | The Fit Explorer

 3. Pingback: Kelp: wat kan het voor je lichaam doen? | The Fit Explorer

Post a Comment